Görüş Bildir
Haberler
Doğanın Ne Kadar Mucizeler İle Dolu Olduğunu Gösteren Şu Ana Kadar Hiç Görmediğiniz 13 Doğa Olayı

Doğanın Ne Kadar Mucizeler İle Dolu Olduğunu Gösteren Şu Ana Kadar Hiç Görmediğiniz 13 Doğa Olayı

Begüm
19.08.2020 - 07:00

Doğa ne kadar müthiş! 💛

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oraj

Kısa süreli fırtına olarak bilinen oraj, kümülüs bulutlarının kümülümbüs bulutlarına dönüşmesi ile oluşur ve genellikle havada kararsızlık olduğunda oluşur. İlkbahar ve yaz aylarında yüksek nemden kaynaklı oluşur. Sağanak yağmur, şimşek ve yıldırımlardan oluşan bir hava cephesidir.

2. Yalancı güneş

Havadaki küçük buz kristalleri üzerine ışığın yansıması üzerine ortaya çıkan bu mükemmel görüntü çok nadir rastlanılan bir doğa olayı. Genellikle soğuk havada meydana gelen bu doğa olayı gerçekten görülmeye değer!

3. Yanardöner bulutlar

3. Yanardöner bulutlar

Boyutları birbiri ile aynı olan su damlacıklarından meydana gelen yanardöner bulutlar sahip olduğu bu eşsiz renkler ile görenleri kendine aşık etme gücüne sahip! Güneşin daha kalın bir bulut ile örtülmesinden dolayı daha ince olan bu bulutlar güneş ışığını farklı renklerden alır ve insan gözüne de farklı açıdan değişik renklerle ulaşır.

4. Asperatus bulutları

4. Asperatus bulutları

2006 yılında kayıtlara geçen asperatus bulutları en nadir görülen doğa olaylarından biri. Her ne kadar korkunç gibi görünse de fırtına gibi şiddetli bir olaya neden olmazlar. Tam olarak nasıl oluştuğu hala açıklanamasa da bir bulutun üzerine başka bir bulut gelmesi sonucu bu hale geldiği düşünülmektedir.

5. Catatumbo yıldırımları

5. Catatumbo yıldırımları

Yıldırımdan ve gök gürültüsünden korkan kişiler elbette vardır ama Catatumbo yıldırımlarından korkmayacak biri var mıdır emin olamıyoruz! Bu yıldırımlar fırtına bulutlarının girdap oluşturması ile meydana geliyor ve sadece Venezuela’nın Catatumbo nehrinde yılın 160 gecesi görülüyor. Dakikada 28 şimşek çakması ile bilinen bu nehir dünyanın da en fazla şimşek çakan yeri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aykuşağı

6. Aykuşağı
www.nickselway.com

Ayın yüzeyinden yansıyan ışıkların atmosferde bulunan yağmur ve buharın kırılması sonucunda yay halini alması ile ortaya çıkan bu doğal güzelliğin gökkuşağından neredeyse bir farkı yoktur. Sadece yıldızların arasından, gecenin bir vakti aykuşağını görmek hepimizi mutlu edecektir.

7. Yürüyen kayalar

7. Yürüyen kayalar

Kaliforniya'daki Ölüm Vadisi'nde hareket eden bu taşların sırrı bir türlü çözülememişti, kimse taşları hareket ederken de görmemişti fakat bu kadar ağır olan taşlar belli yere kadar gidebiliyorlardı. Sonrasında bu gizemin arkasında eşsiz doğanın eli olduğu ortaya çıktı: Gece havanın soğuması ile vadide buz tabakası oluşmakta ve sabah da ısınan hava ile bu tabaka çözülmektedir. Bu noktada da buz tabakası vadi rüzgarının etkisi ile kayaları kolay bir şekilde oynatabiliyor.

8. Biyoyansıma

www.youtube.com

Denizin içinde fosforlu renkte bir mavi görürseniz önce korkabilir sonra da bu görüntüye aşık olabilirsiniz, bu çok normal! Dünyanın belli plajlarında ve sularında görülen bu olay suda yaşayan planktonların suyu aydınlatması ile oluşmaktadır. Özellikle yakamozların ışığı ile böyle bir şey ortaya çıkar.

Gerçekten eşsiz bir görüntü...

Gerçekten eşsiz bir görüntü...

9. Kan şelalesi

9. Kan şelalesi

Sadece Antartika'da görülen kan şelalesi bir yeraltı gölünden beslenmektedir. Renginin böyle kırmızı olmasının sebebi ise gölde bulunan demirin hava ile temas etmesi sonucu bu renge bürünmesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ölüm sarkıtı

10. Ölüm sarkıtı

Tuzlu suyun deniz/okyanus buzundan sızması sonucunda denizin dibine inen suyun buzlanması sonucu oluşan ölüm sarkıtları oldukça tehlikelidir. Genellikle okyanus sularında oluşan bu sarkıtlar mükemmel bir görüntü oluşturur.

11. Mammatus bulutları

11. Mammatus bulutları

Büyük bir fırtınanın habercisi olan mammatus bulutları küçük toplar şeklindeki görüntüsü ile ne kadar şirin gözükseler de tehlikenin habercisi diyebiliriz. Sadece soğuk havada oluşan bu bulutlar gökyüzünde maksimum 15 dakika boyunca kalır sonra dağılırlar.

12. Çizgili buz dağı

12. Çizgili buz dağı

Buz dağlarının arasındaki çatlaklara erimiş su girdiğinde mavi, yeşil tonlarında renklerin oluşması ile ortaya çıkan çizgili buz dağı doğal basınç ve zaman içindeki şekillenmelerin bir sonucu.

13. Işık sütunu

13. Işık sütunu
www.reddit.com

Havadaki buz kristallerinin yeryüzünde bulunan bir ışık kaynağı ile yansıması sonucunda oluşan ışık yansımasıdır. Oluşması için oldukça soğuk fakat rüzgarsız bir havanın olması gerekir.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
61
29
5
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın