Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Emniyeti'nde Müdür Yardımcıları Değiştirildi

Diyarbakır Emniyeti'nde Müdür Yardımcıları Değiştirildi

yelda kahveci
04.02.2014 - 10:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Emniyeti'nde Gece Yarısı Tüm Müdür Yardımcıları Değiştirildi

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyet teşkilatında başlatılan görevden almalar devam ediyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde 10 gün içinde ikinci kez kıyım yapıldı. 25 Ocak’ta 9 şube müdürünün yerinin değiştirilmesinden ardından dün gece emniyetin bütün ‘yardımcı müdürleri’ görevden alındı. Bütün il emniyet müdürlerinin yeri değiştirilirken Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu bütün şube müdür yardımcılarının görev yeri değiştirilerek ‘pasif görevlere’ gönderildi. Alanında uzman çok sayıda polis memuru ise karakollara atandı. Görevden alınan müdür yardımcıları ile şube müdür yardımcılarının yerine polis okulunda görev yapan müdürler atandı. Diyarbakır emniyetindeki kıyımların önümüzdeki günlerde daha kapsamlı devam edeceği öğrenildi.

İstanbul'da 17 Aralık'ta yapılan büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde art arda yaşanan görevden almalar Diyarbakır'da devam ediyor. Yolsuzluk, rüşvet ve kara para operasyonunun ardından görevden alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in yerine Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü atanmasıyla tasfiyelere başlandı Böğürcü’nün göreve gelmesinden kısa süre sonra 9 şube müdürünün yeri değiştirildi.

TERÖRDEN SORUMLU MÜDÜR YARDIMCISI POLİS OKULUNA ÖĞRETMEN OLARAK GÖNDERİLDİ

Asıl kıyım ise dün gece yaşandı. Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcılarının tamamı görevden alındı. Yerine polis okulunda derslere giren müdürler getirildi. En büyük görevden almalar ise KOM, Narkotik, TEM ve Asayiş Şube Müdürlüklerinde yaşandı. Bu birimlerde görevli şube müdür yardımcılarının tamamı görevden alınarak ‘pasif’ görevlere atandı. Bazı müdür yardımcıları da ilçe emniyet müdür yardımcılığı gibi ‘pasif görev’e gönderildi. Bu şubelerde görevli, ‘terörle mücadele’ başta olmak üzere uyuşturucu gibi bölgenin en önemli sorunlarında uzman olan komiser, komiser yardımcıları ile çok sayıda polis memuru yine pasif görev olarak karakollara gönderildi. Diyarbakır’da terörle mücadeleden sorumlu il emniyet müdür yardımcısı da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’na öğretmen olarak tayin edilmesi dikkat çekti.

İSMAİL AVCI | ZAMAN.COM.TR 

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_diyarb...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0