Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır’daki Bombalı Saldırıyla İlgili 11 Kişi Gözaltında

Diyarbakır’daki Bombalı Saldırıyla İlgili 11 Kişi Gözaltında

Diyarbakır'da önceki gün 7 polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren kişinin yakalandığı belirtilmişti. Ancak yakalanan şahsın bombalı aracı güzergaha bırakan kişi olmadığı, olay yerinde keşif yaparak saldırıyı gerçekleştiren teröristleri başka bir otomobille taşıyan kişi olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı da, olayla ilgili 11 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’daki saldırının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatmıştı. 

Olay yerindeki detaylı inceleme ile kentteki tüm mobese kameralarının görüntüleri inceleyen polis, bugüne kadar toplam 11 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin gözaltına aldığı kişiler arasında yer alan ve dün gece Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde yakalanan PKK’lı A.Ç.’nin, saldırının kilit isimlerinden biri olduğu belirlendi.

.

Bombalı aracın bırakılma anı kameralara yansımıştı

Yakalanan PKK'lı bombalı aracı park eden şahıs değilmiş

İlk anda bomba yüklü beyaz renkli otomobili olay yerine park edip ardından patlatan ve çevredeki güvenlik kameralarınca tespit edilen kişi olduğu sanılan A.Ç.’nin, daha sonra ise saldırıda kullanılan araçlardan birini kullandığı belirlendi.

A.Ç.’nin, saldırıyı gerçekleştirenlerle birlikte olay yerinde keşif yaptığı, PKK’lıları olay öncesinde bölgeye götürüp, saldırıdan sonra da kendi kullandığı araçla başka yere götürdüğü tespit edildi.

Savcılık: 11 kişi gözaltına alındı

Savcılık: 11 kişi gözaltına alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, toplam 11 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın