Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Sivilleri Taşıyan Araca Terör Saldırısı: 7 Ölü, 10 Yaralı

Diyarbakır'da Sivilleri Taşıyan Araca Terör Saldırısı: 7 Ölü, 10 Yaralı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yol kenarına konulan bir patlayıcının infilak etmesi sonucu, odun taşıyan köylüleri taşıyan bir araç kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada yedi kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Olay, saat 18.00 sıralarında Kulp Üçyol mevkisinde geldi. Sürücüsü ve plakası belirlenemeyen, odun toplayan köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce tuzaklanan EYP infilak ettirildi. Sürücüsünün kontrolden çıkan minibüs, şarampole devrildi.

Valilik ilk olarak can kaybını 4 olarak açıklamıştı

Valilik ilk olarak can kaybını 4 olarak açıklamıştı

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, 'İlimiz Kulp İlçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş 13 köylü vatandaşımız da ağır yaralanmıştır.Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır.' denildi.

Erdoğan bilgi aldı

Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının orman işçilerini taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bunlar çocuk kaçırıyor, sivilleri öldürüyor, Doğu ve Güneydoğu'ya gelen iş imkânlarını baltalayarak halkı feodal bir düzene köle ediyor ama profillerinde Che... Devamını Gör

theIdeologie

Tam da bunu demek için geldim.

Pickle Rick

Şu an bunu yazarken sağda ''Savcılık Suç Unsuru Bulmadı: Osman Öcalan'ın TRT'ye Çıkarılması 'Basın Özgürlüğü' Sayıldı'' haberi var. Başka sözüm yok.

Sema candelen

Ben anlamiyorum ya valla suriyeye girip temizliyoruz da diyarbakiri temizleyemiyor muyuz? Temizlemek mi istemiyoruz? Ne bu olaylar ya!

Hector Hector

Diyarbakır'a girdin diyelim, nereye gireceksin? Adamlar evlerde, korucuların yanında, kurum binalarında ya da başka şehirlerde gizlenip eylem zamanı geliyorl... Devamını Gör