Görüş Bildir
Haberler
Diyanet İşleri Başkanı: 'Dua Edelim Hastalık Azalsın, Bir Miktar Müslüman Hacca Gidebilsin'

Diyanet İşleri Başkanı: 'Dua Edelim Hastalık Azalsın, Bir Miktar Müslüman Hacca Gidebilsin'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılında hacca gidilip gidilemeyeceğini bilemediklerini belirterek 'Dua edelim inşallah imkanlar oluşsun, hiç olmazsa bir miktar Müslüman hacca gidebilsin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nda düzenlenen 'Değişen ve Gelişen Şartlar Bağlamında Hac' konulu Uluslararası Hac Sempozyumu'nun açılışında konuştu.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre hac ibadetinin İslam'ın en kapsamlı ibadeti olduğunu söyleyen Erbaş, geçen yıl sadece Suudi Arabistan'da yaşayan çok az sayıda kişinin hac ibadetini yapabildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'İslam aleminde hem hac için hem umre için çok büyük bir özlem oluştu. Rabbimden niyazım, bu salgın hastalığın insanlığın üzerinden kalkması. Çünkü hac hakikaten müminler için birliğin, tevhidin, vahdetin sembolü. Cenabı hak en kısa zamanda bu beladan bütün insanlığı kurtarsın. Duaya devam edeceğiz. Tedbir, tevekkül ve dua Müslümanın ayrılmaz parçaları. Tedbirimizi alacağız, inşallah 2021 yılında bilemiyorum salgının süreci nasıl devam edecek, artacak mı, azalacak mı? 2021 yılında hacca gidebilecek miyiz, gidemeyecek miyiz, bilemiyoruz. Dua edelim inşallah imkanlar oluşsun, hastalık ortadan kalksın veya azalsın ve hiç olmazsa dünyanın her yerinden bir miktar Müslüman hacca gidebilsin. Bunun için hem tedbir hem duaya devam etmeliyiz.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
65
42
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
V for Valkyr

Din bahane. Din üzerinden para kaldırmak şahane... Din amaç değil araçtır.

Osman Değirmenci

Diyanetin gözü kara dini imanı para

Bozkurt

Aynen hacı. Meselâ Tanzanya Devlet Başkanı, virüsü dua ile yenmişti. Siz de yapabilirsiniz.