Görüş Bildir
Haberler
Diyanet 29 Ekim Hutbesinde Yine Atatürk'ü Anmadı

Diyanet 29 Ekim Hutbesinde Yine Atatürk'ü Anmadı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 98. yıl dönümünde hazırladığı Cuma hutbesinde yine Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'in  ilan edilişinin 98. yıl dönümünün kutlandığı bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ildeki camilerde okutulmak üzere hazırlanan Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk anılmadı.

Diyanet'in bu haftaki hutbe başlığı 'Yaşlılarımıza Vefa, Rahmet ve Mağfiret Vesilemizdir' oldu. Hutbede büyüklerin, anne ve babaların yalnız bırakılmayıp ihtiyaçlarının karşılamanın önemine dikkat çekildi.

Cumhuriyet anıldı Atatürk yok sayıldı

Cumhuriyet anıldı Atatürk yok sayıldı

Hutbenin son bölümünde günün anlam ve önemine değinildi. Ancak orada da Atatürk'ten bahsedilmedi. O kısım şöyle: 

'Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü. Bu vesileyle şanlı Kurtuluş Mücadelemizde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları savunan ve vatanımızı bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar bu mukaddes vatanda birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin.',

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
97
23
15
15
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lune2020

Anmasın zaten, ağzına yakışmaz Atatürk ismi.

Doom Guy

Bunlar gittiğinde böyle bir kurumu devam ettirirse yeni gelen hükümet, onlarında biletini kesin. Kaldırın artık şu saçma diyaneti.

Darkdream

Bence yanlış bir düşünce. Diyanet'in kaldırılması değil, başındaki düşünceleri artık örümcek ağı bağlamış kişilerin değişmesi lazım.

......

Diyanet işleri değil hıyanet işleri