Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Kara Propaganda' Dedi ve Ekledi: 'Tarihimizde Asla Kimyasal Silah Kullanmadık'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Kara Propaganda' Dedi ve Ekledi: 'Tarihimizde Asla Kimyasal Silah Kullanmadık'

FreiGeist
21.10.2019 - 11:20

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Tarihimizde asla kimyasal silah kullanmadık. Envanterimizde kimyasal silah bulunmamaktadır” dedi. Suçlamaları “gerçek dışı” olarak değerlendiren Çavuşoğlu, kara propaganda yapıldığını söyledi. Çavuşoğlu ayrıca '35 saat kaldı, 35 saat içinde tamamen çekilmezlerse operasyonumuz yeniden başlayacak' ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen dünyanın farklı coğrafyalarından küresel fikir fikir liderlerini, akademisyenleri bir araya getiren ve 'Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar' başlığı altında önemli konuların ele alınacağı TRT World Forum'un özel oturumunda konuştu.

"360 binden fazla Suriyeli Türkiye'den dönüş yaptı"

"360 binden fazla Suriyeli Türkiye'den dönüş yaptı"

Siyasi bir uzlaşma için orada sükunetin sağlaması gerektiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu şunları kaydetti: 

'İdlib'de yapmaya çalıştığımız tam olarak buydu. Bir diğer insani facianın da önüne geçmiş olduk aynı zamanda. 12 gözlemciyle orada görevlerimizi yerine getirdik ve aynı zamanda iki taraf arasında yani rejim ve muhalifler arasında da güven inşa etmek için çabalarımız oldu. Bu çabalarımız teröre karşı mücadele, terörle mücadele aslında bizim Suriye'de başarıyla yaptığımız bir şey. Fırat Kalkanı Operasyonu ile pek çok DAEŞ teröristini ortadan kaldırdık. 2 bin kişiyi etkisiz hale getirdik. Zeytindalı Operasyonu ile 2 bin kilometrekarelik bir alan temizlendi, Pek çok insan geri dönebildi. Türkiye'nin bir diğer amacı da sınırımızın öteki tarafında güvenli bölge oluşturmaktı. Bunun sebebini açıklamak gerekirse; Ulusal güvenliğimiz çok önemli. Tabii ki sınırlarımızı teröristlerden arındırmalıyız, temizlemeliyiz. İkinci olarak da güvenli ve gönüllü ülkeye geri dönüşler için temelleri oluşturuyoruz 360 binden fazla Suriyeli Türkiye'den, terörden arındırdığımız 2 bölgeye dönüş yaptı.'

"Sadece teröristler hedef alındı"

"Sadece teröristler hedef alındı"

Operasyonun amaçlarına ilişkin bilgi veren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

'Öncelikle sınırımızın hemen öbür tarafındaki teröristleri etkisiz hale getirmekti. Çünkü bu bizim ulusal güvenliğimiz için tehdit oluşturuyordu. Aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklemek istedik ki bu bizim verdiğimiz çok önemli bir taahhüt. Bu terör örgütünü destekleyen ülkelerin amacı, Suriye'yi bölmek ve orada bir terör devleti oluşturmaktı sınırımız boyunca. Aynı zamanda YPG ve PYD tarafından baskı gören bölge insanlarını da özgürleştirmek istiyorduk. Aynı zamanda güvenli ve gönüllü geri dönüşler için zemin oluşturmak istiyorduk. Barış Pınarı Operasyonu son derece kısıtlı ve ölçekli bir şekilde yapıldı. Sadece teröristler hedef alındı, sivillere zarar vermemek için çok önemli çaba sarf edildi. El Bab ve Cerablus'ta bakacak olursanız çok iyi sonuçlar elde ettik. Afrin ve Rakka'ya bakacak olursanız rakamlara baktığınızda bunu görebiliyorsunuz.'

"35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak"

"35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Bu Türk-Kürt söylemi çok yanlış bir söylem. Kürtler bizim düşmanımız değil. Kürtlere karşı bir duruşumuz yok. Kuzey Irak'ta da çok iyi bir ilişkimiz var ve 350 bin Suriyeli Kürt'e ev sahipliği yapıyoruz Türkiye'de' dedi. 

“Tarihimizde asla kimyasal silah kullanmadık. Envanterimizde kimyasal silah bulunmamaktadır” diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, suçlamaları “gerçek dışı” olarak değerlendirdi ve Pınarı Harekatı başladığından beri gerçek dışı suçlamalarla kara propaganda yapıldığını söyledi.

Taciz ateşlerinin devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, 'YPG/PYD unsurlarının şu anda kontrol ettiğimiz bölgeleri terk etmeye başladığını görüyoruz. 35 saatimiz kaldı, 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak' açıklamasında bulundu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
16
8
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuz Yiğitbaşı

a.q kimyalsal silah dediler ırağa girdiler bi bok çıkmadı ırakta şimdide niyeti bize mi körledi batı medeniyeti...?

Uygar Aytun

Bu kimyasal silah palavrasının geçmiş örneği Irak.

Nurlan Elizade

En son 9 asr önce kullanmışdık kimyasal silahı. Tarihde okuduğumu yalnış hatırlamıyorsam Batı han vebalı insanları şehri düşürmek için teslim olmayan Kieve m... Devamını Gör