Görüş Bildir
Haberler
Dışarıdan Anlam Vermekte Zorlansak da İnsanların Toksik İlişkilerini Bırakamamalarının 10 Sebebi

etiket Dışarıdan Anlam Vermekte Zorlansak da İnsanların Toksik İlişkilerini Bırakamamalarının 10 Sebebi

Radlands
09.06.2023 - 23:47

Çoğu zaman o ilişki ne kadar sağlıksız olsa da bir ilişkiyi sonlandırmak göründüğü kadar kolay değildir. Kişiyle ilişkili pek çok duygu ve hatıra vardır ve bunları geride bırakmak çoğu insana zor gelir. İnsanların toksik ilişkilerini bırakamamalarının sebeplerini bu listemizde sıraladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu sağlıksız ilişki tipi kendi ailelerinde de alışık oldukları bir durum olabilir.

Bu tür aile ortamlarında bulunmuş insanlar buna o kadar alışırlar ki, sağlıksız ilişkiler onlara aslında doğalı buymuş gibi gelir ve uzaklaşmaya gerek görmezler.

2. İlişkiden kurtulamayacağına ilişkin öğrenilmiş çaresizlik duygusu güderler.

Sağlıksız bir ilişkiden ayrılmak, güven ve benlik saygısı gerektirir. Bununla birlikte bazı insanlar içinde bulundukları koşullardan kaçmalarının hiçbir yolu olmadığına inandıkları için sağlıksız bir ilişkiyi bırakma motivasyonundan da yoksun olurlar. Asla bir çözüm bulamayacaklarına veya sağlıksız ilişkinin sebebinin kendileri olduğuna inanabilirler. Bu da bu durumdan çıkmayı zorlaştırabilir.

3. İlişki üzerinde kontrol sahibi olmadıklarını zannederler.

Sağlıksız bir ilişki içinde olan insanlar sıklıkla ilişkiyi bitirmeye çalışırlar ancak son noktayı koyamazlar. Bu durum bazı insanların özgüvenlerinin düşük olması ve bu nedenle ilişkiler üzerinde kontrol sahibi olmadıklarına inanmaları nedeniyle ortaya çıkar. Sonuç olarak, en sonunda ayrılamayı değil kalmayı tercih ederler.

4. Onları daha mutlu günlerin beklediğine dair hep bir inançları vardır.

İnsanlar ilişkilerine önemli ölçüde zaman ve enerji harcadıklarına inandıkları için bu emekleri boşa gitmesin diye sağlıksız ilişkiler içinde kalmaya devam ederler. Bir gün her şeyin yoluna gireceğine kendilerini inandırmak isteyip aslında kendilerini kandırırlar.

5. Ortak arkadaşlarını ve aile ilişkilerini düşünürler.

Ortak arkadaşları ile ilişkileri ya da ailesiyle tanıştırdığı partnerinden ayrıldığını ailesine nasıl söyleyeceğini ve bundan sonra ne olacağını düşünen insanlar bu kaygılarla ilişkilerini sonlandırmayı erteleyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu ilişkiden ve mevcut partnerlerinden daha iyisin bulamayacaklarını düşünürler.

Öz değerinin düşük olduğuna inanan insanlar başlangıçta partnerlerinin onlarla beraber olmasına şaşırırlar. Çünkü kendilerini onlardan aşağı görürler ve neticede onunla beraber olan partnerlerini yüceltirler. Bu sebeple de tekrar aşkı bulamama ve yalnız kalma korkusuyla toksik ilişkilerine sarılırlar.

7. Toplum tarafından bir ilişkileri olmadan kabul görmeyeceklerinden çekinebilirler.

i.pinimg.com

Sosyal normlar ilişkilerde mükemmeliyetçilik gerektirebilir ve bu durum her iki partnere de baskı uygulayabilir. İnsanlar toplumda partneri olmadan sosyal olarak kabul edilmeyeceğine inanabilir. Bu da bir ilişki toksik de olsa kalmayı seçmeye neden olabilir.

8. Bazı insanlar ilişki içinde manipüle ediliyor olduğunun farkında olmayabilir.

Bazı insanlar manipüle edildiklerinin farkında olmazlar ve kabul edilemez davranış kalıplarının sadece hata olduğuna düşünürler. Bu yüzden sahip olduklarıyla yetinirler.

9. Bazı insanlar başka insanlara bağımlı olmaya yatkındır.

Kişi ne kadar toksik bir ilişki içinde de olsa onsuz yaşayamayacağını düşünüp kendini ilişkiden alıkoyamayabilir. Bu da sağlıksız bir bağlanma türüdür ve terapiyle kişinin bu bağlanma tipini değiştirmesi gerekir.

10. Karşılarındaki gerçek partnerlerine değil de kendi gözlerinden gördükleri partnerlerine değer veriyor olabilirler.

Bazı insanlar karşılarındakini olduğu gibi değil de görmek istedikleri gibi görmeye yatkındır. Onların kusurlarını görmezler ya da kusurlarını örterler.  Hayallerinde karşılarındaki kişi ve içinde bulundukları ilişki harikadır ve bu sebeple bırakmazlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
20
17
15
10
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın