Görüş Bildir
Haberler
Dink Cinayeti Soruşturmasında 25 Şüpheli Hakkında İddianame

Dink Cinayeti Soruşturmasında 25 Şüpheli Hakkında İddianame

Onedio Medya
20.10.2015 - 17:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında olduğu 25 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan 140 sayfalık iddianame onay için Başsavcılığa gönderildi.

Eksiklik gerekçesiyle iade edildi

İddianameyi inceleyen Başsavcılık ise eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle iddianameyi savcıya iade etti. Savcının eksiklikleri tamamlamasının ardından, iddianame tekrar Başsavcılığa gönderilecek. 

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ile emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce verilen takipsizlik kararı, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 Haziran'da 2014'te kaldırılmıştı. 

Heyet, gereğinin yapılması için soruşturma dosyasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilmesine hükmetmişti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Yusuf Doğan'a teslim edilen Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddialarına yönelik dosya ile devam eden soruşturma dosyası, tek soruşturma dosyası olarak birleştirilmişti. Yusuf Doğan'ın Yargıtay'da görevlendirilmesiyle dosya, aynı büroda görevli savcılardan Gökalp Kökçü'ye devredilmişti. 

6 Ekim'de 9 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, ertesi gün tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Faruk Sarı, Mehmet Ayhan, Osman Gülbel, Yılmaz Angın ve Onur Karakaya ile geçtiğimiz aylarda tutuklanan Ramazan Akyürek, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir serbest bırakılmışlardı.

Şüpheliler için 5 ayrı suçlama

Şüpheliler 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Kasten öldürme', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek' ve 'Görevi kötüye kullanmak”la suçlanıyor. 

Eksiklik gerekçesiyle iade edildi

Başsavcılığa onay için gönderilen iddianamenin eksilik gerekçesiyle savcılığa iade edildiği öğrenildi. 

İHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0