Görüş Bildir
Haberler
DGS
Dikey Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak? DGS Ertelendi Mi?

Dikey Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak? DGS Ertelendi Mi?

İki yıllık önlisans bölümünden mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarılı olması durumunda dört yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabiliyor. DGS geç başvuruları, 8 Haziran’da yapılmıştı. Sınava katılmak için başvurularını tamamlayan öğrenciler, DGS sınavının yapılacağı tarihi beklemeye başladı. ÖSYM, yayınladığı sınav takvimiyle birlikte DGS’nin de ne zaman yapılacağını duyurdu. Peki, DGS ertelendi mi? DGS ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

DGS Ne Zaman Yapılacak?

DGS Ne Zaman Yapılacak?

Her sene belirlenen tarihlerde düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı olarak da bilinen bu sınavla beraber vatandaşlar iki senelik önlisans eğitimlerini dört senelik lisans programına tamamlayabiliyor. Dün ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimiyle beraber Dikey Geçiş Sınavı 2021 (DGS 2021) tarihi, 11 Temmuz 2021 günü olarak belirlendi.

DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, yaptığı sınavlarda sınav giriş belgelerini 10 gün önceden açıklıyor. DGS sınav yerleri ve giriş belgelerinin de Temmuz ayının ilk günlerinde açıklaması bekleniyor. DGS sınav giriş belgeleri, ÖSYM’nin sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle birlikte alınacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın