Görüş Bildir
Haberler
Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama...

Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama...

Elif Ateş
27.01.2022 - 10:49

Kişiler, genel sağlık sigortası ile devlet hastanelerinde sağlık haklarından yararlanabilmektedir. Genel sağlık sigortası ise vatandaşların sağlıklarının korunmasını ve sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde oluşan harcamaların finansmanını sağlar. Bu sağlık sigortasının kişilerin maddi gücü ile hiçbir ilişkisi yoktur. Herhangi bir zamanda ortaya çıkacak rahatsızlıkların riskine karşı herkesin sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanabilmesi genel sağlık sigortası ile sağlanmıştır. Peki, devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücreti ne kadar? İşte hastane muayene ücreti sorgulama...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülke genelinde ki herkesi bir sağlık güvencesi içine alan genel sağlık sigortası, önemli bir sigorta sistemidir. Bu sigorta, genel sağlık sigortasına sahip olanların ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık bir şekilde hayatlarına devam etmelerini amaçlar. Aynı zamanda iş kazası ya da meslek hastalığı, doğum sonrası gerekli olan tedavilerin karşılanması, iş görmezlik durumlarının engellenebilmesi de bu sigorta ile sağlanır. Genel sağlık sigortası, 18 yaşından büyük herkesi kapsamaktadır. Ancak halen daha bu sistemden yararlanmayan pek çok kişi bulunmaktadır. Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücreti hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama...

Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama...

Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücretleri, muayene olunacak bölüme göre değişiklik göstermektedir. Sigortası olmayan kişiler devlet hastanelerinde en az 30 TL, en fazla ise 50 TL olacak şekilde ücretlerini ödeyip muayene olabilirler. Aynı zamanda gidilen bölümde muayene ücreti dışında ek bir ücrette çıkabilir. Bu ücretler tahlil, röntgen gibi tetkikler olabilir. MR gibi görüntüleme tekniklerinin genel ücreti ise 200 TL ila 300 TL arasındadır.

Sigortası bulunan kişilerin, devlet hastanelerinde doğum yapmaları ücretsizdir. Aynı şekilde sigortası bulunmayan kişilerde hastanelerde ücretsiz bir şekilde doğum yapabilir. Hastane masrafları ve diğer giderler, 30 gün süre ile devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu durum sadece devlet hastaneleri için geçerlidir. Acil servislerde sigortası bulunmayan kişilerden muayene ücreti alınmaz. Bu serviste hastanın herhangi bir güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tedavi işlemleri yapılır.

Kişinin sigortasız bir şekilde muayene olmak için ilk önce 182'den randevu alması gerekir. Muayene ücreti ise, hastanelerde bulunan veznelere ödenir. Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesi üzerinden hastanelerde çıkacak muayene ücreti hakkında bilgi alınabilmektedir. Düzenli olarak primlerini yatırmayan, çalışmayan, yeşil kartı bulunmayan kişiler devlet hastanelerinden belirli bir ücret karşılığında sağlık haklarından yararlanabilirler.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın