Görüş Bildir
Haberler
Derik’te HDP’li Vekillere Gaz Bombalı Müdahale: Beştaş ve Demirel Hastaneye Kaldırıldı

Derik’te HDP’li Vekillere Gaz Bombalı Müdahale: Beştaş ve Demirel Hastaneye Kaldırıldı

Onedio Medya
01.12.2015 - 15:57

Derik’te süren sokağa çıkma yasağının kaldırılması için ilçede bulunan HDP milletvekillerine polisin gaz bombalarıyla müdahalesi sonucu fenalaşan Meral Danış Beştaş ve Çağlar Demirel hastaneye kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sokağa çıkma yasağının altıncı gününe girdiği Mardin Derik’te Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine polis gaz bombalarıyla müdahale etti. 

İlçede bulunan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel’in de aralarında olduğu heyet, Bahçelievler Mahallesi’ne giderek emniyet yetkilileri ile görüşmek istedi.

Ancak, heyet özel harekat timleri ve polislerin bulunduğu noktaya gitmek istediği sırada polis heyeti gaz bombaları ile engellemek istedi. Gazdan fenalaşan Meral Danış Beştaş ve Çağlar Demirel, ambulansla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 

Bölgede gerginlik devam ediyor.

HDP resmi Twitter hesabından açıklama

Neler oldu? 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti...

Neler oldu? 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti...

Mardin’in Derik ilçesindeki Cevizpınar, Kale, Küçükpınar, Zeytinpınar, Bahçelievler, Söğütözü, Dağ ve Tepebağ mahallelerinde 26 Kasım Perşembe günü sokağa çıkmak yasağı ilan edilmişti.

Beştaş, Twitter'dan "Derik girişinde engellendik"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, Twitter'dan 'Derik girişinde engellendik... Konuştuğumuz sırada sivil biri silahına davrandı ve askerler tarafından durduruldu' mesajı paylaşmıştı.

Genelkurmay’dan açıklama: 1 asker şehit

Genelkurmay’dan açıklama:  1 asker şehit

Genelkurmay Başkanlığı’ndan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, sokağa çıkma yasağı süren Derik’te çatışmalar sırasında Sezer Aydemir isimli askerin şehit olduğunu ve 1 askerin de yaralandığı bildirilmişti.

Mardin Valiliği: 7 PKK’lı öldürüldü

Mardin Valiliği, ilçede süren çatışmalara dair bir açıklama yaptı. Valilik, pazartesi gecesi örgüte yönelik düzenlenen operasyonda 7 PKK üyesinin öldüğünü duyurdu. Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Bilindiği üzere 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, 27.11.2015 Cuma günü saat 14.00’dan geçerli olmak üzere Derik ilçemizde sokağa çıkma yasağı kararı alınmış ve ilçemizde kamu düzeninin sağlanması, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, Bölücü Terör Örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, ilçede bulunan hendek ve barikatların kaldırılması ve aranan şahısların yakalanması amacıyla kolluk kuvvetlerimiz tarafından yürütülen faaliyetler icra edilmeye devam edilmektedir. 30.11. 2015 Pazartesi saat 18.00 itibari ile yapılan operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü Terör Örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit olmuş, 1 askerimiz yaralanmıştır. Yaralı askerimizin tedavisi devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Cenabı Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz.”

İlçeyi terk eden vatandaşlar bulunuyor

İlçeyi terk eden vatandaşlar bulunuyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan fırsatını bulan bazı ilçe sakinlerinin çıkan çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeden ayrılmaya çalıştığı bildirildi. Dün akşam Cevizpınar Mahallesi’nde evinin önüne çıkan Fethi Özyıldız adlı kişinin nereden geldiği belirlenemeyen bir kurşunun karnına isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtildi. Özyıldız, Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

ZETE, İMC Tv, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
17
5
3
2
1
0