Görüş Bildir
Haberler
Delirtmek İçin Birebir: Sohbet Esnasına Konuyu Kitleyip Atan Sinir Bozucu 15 Cümle

Delirtmek İçin Birebir: Sohbet Esnasına Konuyu Kitleyip Atan Sinir Bozucu 15 Cümle

Bazen bir konuşma anında ya da bir karar aşamasında karşınızdaki kişiyle yaptığınız diyalog çabaları havaya uçar gider. Çünkü büyük ihtimalle konu kitleyen cümlelerden birisine denk gelmişsinizdir. Tek tek hepsini belirlemek mümkün değil ama bir konuyu kitleyip üstüne yeni bir cümle eklenmesini zorlaştıran ve en çok kullanılan laflar işte şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İyi tamam sen bilirsin...

Bu cümlenin mealini size hemen söyleyeyim: 'Şu an sana çok sinirliyim, eğer benim dediğimi yapmazsan hayatının ortasına atom bombası koyarım!'

2. Olmazsa öyle yaparız...

Ne olmazsa? Bunun cevabı hiç kimsede yok. Önemli olan karışmış bir kafayı 'tamam senin dediğini de yaparız' diyerek geçiştirmek.

3. Canın sağ olsun...

Buyrun cenaze namazına. Bir insan yalvarsa yakarsa ancak bu kadar ajitasyon yapabilir. Meali: 'Sen benim dediğimi yapmadın ama Allah senin belanı nasıl olsa verecek, ben hiç ellemiyorum'

4. Diyosun?

tinypic.com

Sanki denileni duymamış gibi yapıp, bir kitabın altını kalemle çizer gibi yapan bu insanlar 'Bu lafını sana yediricem' demek için cümlenin sonuna genellikle 'Diyosun?' lafını ekler.

5. Zevkler ve renkler tartışılmaz!

Neden kardeşim neden? Bunu da tartışmayacaksak neyi tartışacaz? Bu lafı söyleyen insanın sohbeti kitleme sebebi, kafasının 35 yıl öncesinde dondurulmuş olmasıdır. Bulaşmayın buna, ne hali varsa görsün!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayırlısı buymuş canım ya...

Evet, hayırlısı bu çünkü 'Valla aklıma da bi şey gelmiyo ki şimdi, ne diyim sana' anlamına geliyor.

7. İyi peki tamam!

Fırtına öncesi sessizlik, adeta cephane ikmali için geçen süre. İşte böyle zamanlarda 'Peki' denilir.

8. Sorduk mu?

Seni gidi terbiyesiz, böyle mi söylenir? Eğer sormadıysanız bu cümle bütün bir konuşmayı kitleyip çöpe atmak için yeterli.

9. Aynen aynen...

Karşısındaki insana hak verirken 'Üff kim konuşacak şimdi' diye üşenen kişilerin tercihi. Dikkat ettiyseniz çevremizdeki her 3 kişiden 4'ü 'Aynen' diyor :)

10. Yapacak bi şey yok!

Sağol kardeşim, sen söylemesen bilmiyorduk. Bu çözümcül tavrını hep beraber alkışlıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oldu o zaman...

Özellikle telefon konuşmalarını sonlandırmak için sarf edilen bu cümle sonucunda neyin olup neyin olmadığı büyük bir bilinmez.

12. İyiymiş...

İzin verirseniz buraya kişisel bakış açımı yazmak istiyorum: 'İyiymiş' dediğin için seni kulaklarında tavana asmak zorundayım değerli birey!

13. Dişinde yeşil bi şey var!

Hahahaha, bunu gıcık olduğunuz birisinin muhabbetini kesmek için yapsanıza bi nolur? Yeminle kitlenip kalacaktır.

14. Fark etmez!

Mesela sevgilinizle dışarı çıktınız, bu güzel günü onun başına yıkmak mı istiyorsunuz? Her sorduğu soruya 'Fark etmez' diye cevap verin ve bırakın bu cehennemde kendi başına yaşasın...

15. Sözün bittiği yerdeyiz şu an!

Özellikle haber programlarında konuşmayı beceremeyen spikerlerin konuyu kapatma klişesi. O yer neresi tam olarak, kim bilebilir ki...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
73
53
43
14
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?