Görüş Bildir
Haberler
Dekoratif Duvar Albümü Yapımı

Dekoratif Duvar Albümü Yapımı

Pinoris com
20.03.2015 - 20:19 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 23:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dekoratif Duvar Albümü Yapımı

Bu tarz uygulamalarda en efektif sonucu, duvarınızı (veya panonuzu) ortalayarak alırsınız. Yani hemen çalışacağınız duvarı yatay bir çizgi ile tam ortadan bölün ve resimlerinizi bu çizgi üzerine veya altına veya her iki bölüme de simetrik olarak asın.

Duvarı ortalamak için faydalandığınız çizgi için kolay silinebilir bir kalem veya boya ustalarının kullandıkları gibi bir kağıt bant da kullanılabilirsiniz tabii ki. Böylece işinizi tamamladıktan sonra kolaylıkla çizgiyi yok edebilirsiniz.

Bu tarz uygulamalarda en çok dikkat etmeniz gereken konu çerçevelerin renkleridir. Algıyı dağıtmamak ve bir çerçeve içerisinden diğerine dikkat dağıtmadan geçiş yapmak için çerçevelerin aynı renklerde olmalarına dikkat edin. Resim ile çerçeve arasında kalan alan genel olarak beyaz (duvar rengine de bağlıdır) olarak kullanılır ancak siz bu konuda istediğiniz renkleri kullanabilirsiniz. Diğer bir ipucu ise resimlerin renkleri. Yani fotoğrafların tamamını ya siyah-beyaz ya da renkli seçmeniz çalışmanız için daha uygun olacaktır.

Malzemeler

  • Kağıt bant

  • Kurşun kalem (bant yoksa)

  • Şerit metre (duvarı ölçmek için)

  • Çekiç – çivi

Uygulama Adımları

1.Adım

Şerit metre ile duvarınızı düşey olarak ölçün ve tam ortasından (yatay olarak) işaretleyin. Daha sonra işaretlediğiniz bu noktalardan çok hafif bir şekilde kalem ile yatay bir çizgi çizin veya yine duvarın tam ortasından kağıt bant ile bir şerit çekin.

2.Adım

Boş bir masa üzerinde veya yerde, çerçevelerinizi hayal ettiğiniz gibi simetrik olarak dizin. Sonrasında her bir çerçevenin asılacak noktalarının ölçülerini de alarak duvara işaretleyin. Ancak bu adımda çerçevelerin yatay ve düşey olarak bir sonraki çerçeve ile arasındaki boşlukları iyi ayarlamanız gerekmektedir. Aksi durumlarda, asılan çerçevelerden beklenen etkiyi alamayabilirsiniz.

3.Adım

Tüm çerçevelerinizi astıktan sonra bant veya çizgileri duvardan temizleyin.

Kaynak: http://blog.pinoris.com/dekoratif-duv...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın