Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'nun İstanbul'da Kiraladığı Ofis, Belediye Tarafından Mühürlendi

Davutoğlu'nun İstanbul'da Kiraladığı Ofis, Belediye Tarafından Mühürlendi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kuruluş hazırlıklarını yürüttüğü partisi için İstanbul Bahçelievler'de bir binada ofis kiraladı. Ancak,tadilat ve tasarım çalışmaları izinsiz olduğu gerekçesiyle bina belediye tarafından mühürlendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP’den istifa ederek yeni parti hazırlıklarına başlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki çalışmalar için Bahçelievler'de E-5 üzerindeki Kadir Has AVM'nin bulunduğu binada bir ofis katı kiralamak üzere masaya oturdu. Yeni kurulacak partinin İstanbul il başkanlığı olması planlanan ofisin bulunduğu bina daha önce Kadir Has Üniversitesi tarafından kullanılıyordu.

Belediye tadilat çalışmalarını durdurdu

Belediye tadilat çalışmalarını durdurdu

1700 metrekarelik alana sahip olan ofis, partinin önemli merkezlerinden biri olacaktı. Partinin adının belirlenmesinin ardından Kasım ayında tabela asılması planlanan binada geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı. Binada mal sahibi tarafından başlatılan 4 katta süren tadilat ve mimari tasarım çalışmaları izinsiz olduğu gerekçesi ile 15 Ekim tarihinde AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından durduruldu.

Kiralamaktan vazgeçildi iddiası

Kiralamaktan vazgeçildi iddiası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, tadilat yapılan 4 kattan birinde de Davutoğlu'nun yeni partisinin İstanbul'daki ofisi bulunuyordu. AVM ve iş merkezi olarak faaliyette olan binanın imar barışından da yararlandığı yasal olarak hiçbir engelinin bulunmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre yeni partinin İstanbul İl Başkanlığı olarak kullanılmak üzere belirlenen alternatifler arasında en güçlü aday olan binadan, yaşanan bu gelişme üzerine vazgeçildi. Mal sahibine zarar vermemek için kira anlaşmasının iptal edildiği ve yeni ofis arayışına başlandığı öğrenildi.

CHP'li Ataman: "Bu binayı mühürlemek demokrasiyi engellemektir"

CHP'li Ataman: "Bu binayı mühürlemek demokrasiyi engellemektir"

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, yıllardır var olan binaya bugüne kadar hiçbir müdahale yapılmazken, bir katının Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı parti için kiralanmasının ardından AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlenmesine tepki gösterdi. Ataman, “Bu bina mühürlendiyse Bahçelievler'de mühürlenmeyen bina kalmaz” dedi. Mühürlemenin tamamen kasıtlı bir işlem olduğuna dikkat çeken Ataman “Acaba kimler Bahçelievler Belediye Başkanı'na baskı kurdu? Kamu gücünü kullanarak bir partinin merkezi için kiralanmış bin binayı mühürlemek demokrasiyi engellemektir” diye tepki gösterdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
38
19
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alp

yaa küçük enişte boşuna dememişler etme bulma dünyası diye zamanında sessiz kaldığın şeyler bugün sana yapılıyor

Bozkurt

Zamanında Zafer Çağlayan'ın basına yansıyan ifadelerinden, kullanılıp atılan bir insanın içine düştüğü psikolojiye bakarak ibret almanız gerekirdi. Tüm kariy... Devamını Gör

Viyol10sel

Davutoğlu'nun bu yaşadığını Tayyip, ailesi, diğer tüm bakan ve vekiller de yaşayacak. Güç elindeyken adaletsizliğe hukuksuzluğa sessiz kalan, her türlü zorba... Devamını Gör