Görüş Bildir
Haberler
Dans Ederken Karşı Tarafa Seksi Görünmenin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Bir Yolu Var!

Dans Ederken Karşı Tarafa Seksi Görünmenin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Bir Yolu Var!

Eğer “twerk” yapan paslı bir robot gibi dans ediyorsanız, yani kötü bir şekilde dans edip bu işi beceremiyorsanız, bilimin size birkaç tavsiyesi var. 

Bilime göre dans etmenin en seksi yolunu öğrenmek istiyorsanız iflscience.com sitesinden derlediğimiz bu içeriğin size çok yardımı dokunacak.

Kaynak: http://www.iflscience.com/brain/the-s...

İngiltereli psikologlar “motion-capture” teknolojisini kullanarak 39 tane kadının davul “beat”leri eşliğinde dans edişini analiz etti.

Daha sonra elde ettikleri analitik bilgiyi 15’er saniyelik “avatar dans videoları”na dönüştürerek 57 erkek ve 143 kadına izlettiler. Videoları izleyen insanların hepsi heteroseksüel idi.

15 saniyelik bu kısa videoları izleyen katılımcılardan, izledikleri videolardaki dansçıların figürleri ile oynamaları istendi.

Çalışmanın ardından elde edilen tüm bulgular “Scientific Reports” adlı gazetede yayınlandı.

Videoları izleyen katılımcıların eldi ettiği sonuçlara göre, üç tane karakteristik dans figürü, bir dansçıyı “iyi dansçı” yapan hareketler olarak dikkat çekti.

Genişçe kalça sallamak, asimetrik bir şekilde gerçekleştirilen kalça hareketleri ve daha az asimetrik olan kol hareketleri…

Bahsi geçen dans figürlerini deneyimleyen katılımcıların en çok beğendiği figürlerden oluşan video.

Peki neden bu şekilde kıpır kıpır kıpraşmak ve sallanmak, daha doğrusu bu figürler ile dans etmek, performansı seyreden insanlar üzerinde beğeni olarak pozitif etki yaratıyor?

Şüphesiz ki dans, toplumsal yapıya, kültüre ve hatta bireysel gelişime orantılı olarak değişim gösterebilen, fazlasıyla “öznel” bir aksiyon. 

Ancak, çalışmayı gerçekleştiren araştırmacılar, elde ettikleri bulgulara göre şu sonuca ulaşıyor: “İnsanlar en çok dahil olabildikleri ve eşlik edebildikleri figürlerden oluşan videoları daha çok beğeniyor.”

Araştırmanın yönetiminde görev alan yazar Dr. Nick Neave, elde edilen ipuçları ve beğeni algısının sağlıkla, kişilikle ve üreme potansiyeliyle doğru orantılı olarak oluştuğunu düşündüklerini belirtiyor.

Örneğin, geniş bir şekilde kalça sallamak, tabiri caiz ise “kıvırmak” fazlasıyla feminen ve seksi olarak algılanmakta ve kabul edilmektedir.

Dr. Neave: “Hareket etme şekliniz, sağlığınız ve hormonal durumunuzu net bir şekilde açık etmektedir.”

“Özellikle hareket ederken sergilediğiniz tavır, zeka ve yaratıcılık gibi kişiliğinize dair detayları da sergilemektedir. The Guardian’a göre, hareket halinde birini gördüğünüzde bahsi geçen kişi hakkında fazlasıyla şey öğrenebilirsiniz.”

Başka bir araştırmacı topluluğu aşağı yukarı benzer bir araştırmayı 6 sene önce, yalnızca erkek denekler üzerinde de gerçekleştirmişti.

Bu araştırmaya göre ise boyun ve göğüs kısımlarının bükme ve döndürme hareketleri, erkekler için iyi bir dansçı olmanın püf noktasıymış.

Bu video ise katılımcıların daha az beğendiği dans figürlerinden oluşuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
39
18
11
7
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ilk videodaki figür gta vice city deki malibudaki karı gibi dans ediyor bir neslin aklını yıkamış oyun

Ezgi

dans figürleri yeşilçam filmlerinde ki dans sahnelerini hatırlattı bana

Petek Yurur

Dans edemesem de iyi dans eden insanları izlerken kendimden geçtiğim doğrudur. İnsanda azıcık yetenek olur ya Ayrıca, hastasıyııııız! https://www.youtube... Devamını Gör