Görüş Bildir
Haberler
Daha Önce Duymadığınıza Eminiz! Dünyaya Ses Getirmiş Filmlerin 35 Şaşırtıcı ve Gizli Kalmış Sırrı

etiket Daha Önce Duymadığınıza Eminiz! Dünyaya Ses Getirmiş Filmlerin 35 Şaşırtıcı ve Gizli Kalmış Sırrı

Simay
27.06.2018 - 00:36

Filmler sık sık bizi, gerçek hayatın koşuşturmacasından koparan fantastik karakterler ve senaryolarla dolu uzak dünyalara götürür. Ekrandakilerin gerçek insanlar olduğunu unutsak da, film yapımları oyuncu ve ekibi gerçektir. Ve bu filmlerin arkasında pek çok ilginç hikaye vardır!

Kaynak: https://www.boredpanda.com/interestin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Guardians Of The Galaxy

1. Guardians Of The Galaxy

Chris Pratt, Galaksinin Koruyucuları'nda kullandığı Star Lord kostümünü setten çaldı. Ama bunu yapmasındaki tek amaç; hastanelerdeki Star Lord'la tanışmak isteyebilecek hasta çocukları gerçek kostümüyle birlikte ziyaret etmek istemesiydi.

2. The Godfather

2. The Godfather

Marlon Brando'nun Godfather'daki meşhur sahnesindeki kedi aslında senaryoda yoktu. Paramount stüdyolarının çevresinde dolaşan kedi birkaç kez çekimler sırasında ortalıklarda gezinip kadraja girdiği için bizzat Coppola tarafından defalarca setten attırılmasına rağmen kedi yolu bulup sürekli geri gelmişti. Coppola bir defasında, motor dedikten sonra kedi bir anda sahneye gelmiş ve Marlon'un kucağına atlamıştır.

3. The Matrix

3. The Matrix

Kung Fu koreografı Woo-Ping Yuen, Matrix üzerinde çalışmayı reddetmişti ve aşırı bir ücret talep ederek Wachowskis'i vazgeçirebileceğini ummuştu. Daha sonra imkansız olarak görülen isteği için anlaşma sağlayabildiler. Yuen'in isteğine göre, Sadece kavgaları tam olarak onun kontrolünde olacaktı ve oyuncuları çekimlerden önce dört ay boyunca eğitecekti. Wachowskis için de bu anlaşma gayet makuldü.

4. The Terminator

4. The Terminator

Filmin çekimleri sürerken, Arnold Schwarzenegger öğle yemeği yemek için Los Angeles şehir merkezinde bir restorana gitmişti ve Terminatör makyajıyla dışarı çıktığını insanların ona tuhaf tuhaf baktıkları zaman fark etmişti.

5. The Dark Knight

5. The Dark Knight

Joker rolü için hazırlanan Heath Ledger, yaklaşık altı hafta boyunca bir motel odasında saklandı. Bu uzun süreli tecritte, Ledger karakterin psikolojisine derinlemesine odaklandı. Kendisini Joker’in her mimiğini, sesini ve hatta sadist gülüşünü geliştirmeye adadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Titanic

6. Titanic

Kate Winslet, Leonardo DiCaprio'nun önünde çıplak kalması gerektiğini öğrendikten sonra aralarındaki buzları kırmak için ilk tanıştıklarında DiCaprio'nun önünde soyunmuştu.

7. Pretty Woman

7. Pretty Woman

Richard Gere'in, Julia Roberts'ın ellerinden kolyeyi yakalaması ve Julia Roberts'ın tepki olarak attığı kahkahalar tamamen doğaçlamaydı. Film yapımcıları bunu çok beğendi ve filmde mutlaka yer alması gerektiğini düşündüler.

8. John Wick 2

8. John Wick 2

Keanu Reeves, dövüş sahnelerinin yaklaşık %95'ini kendisi gerçekleştirdi. John Wick rolü için Reeves üç ay boyunca eğitildi. Eğitimi Judo, Brezilya Jiu-Jitsusu, nişancılık ve araba kullanma üzerineydi.

9. Wonder Woman

9. Wonder Woman

Gal Gadot, Wonder Woman çekimleri sırasında hamileydi, bu yüzden film ekibi karnının etrafında yeşil ekran görevi görebilecek bir parçaya sahip olan bir kostüm yarattı. Böylece post prodüksiyon aşamasında karnını gizleyebileceklerdi.

10. Schindler's List

10. Schindler's List

Filmin kostüm tasarımcısı, ihtiyaçları olan 20 bin kostüm için ilan verdi. Polonya'da ekonomik koşullar zayıf olduğundan, birçok kişi hala 1930'lardan ve 40'lardan sahip oldukları kıyafetleri satmaya hevesliydi. Oyuncular kostüm olarak, bu insanların gerçekten giydiği kıyafetler kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fight Club

11. Fight Club

Brad Pitt ve Edward Norton, Fight Club için birlikte sabun yapmayı gerçekten öğrendiler.

12. Jurassic Park

12. Jurassic Park

Velociraptorların iletişim kurarken çıkardıkları sesler, kaplumbağaların seks sırasında çıkardıkları seslerden oluşturulmuştu.

13. The Pianist

13. The Pianist

Rolünün gerektirdiği kayıp hissiyle kendini bağdaşlaştırmak için Adrien Brody evinden kurtuldu, arabasını sattı ve hiç televizyon izlemedi.

14. Rocky IV

14. Rocky IV

Sylvester Stallone, boks sahnelerinin daha gerçek görünmesini istiyordu, böylece Dolph Lundgren'den ona gerçekten vurmasını istedi. Sonuç ise, kendisini dört gün boyunca yoğun bakımda bırakan bir yumruktu.

15. Amélie

15. Amélie

Audrey Tautou suda taş sektirmeyi bilmiyordu. Bu nedenle taş sektirdiği sahnelerde özel efekt kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Devil Wears Prada

16. The Devil Wears Prada

Setin ilk gününde Meryl Streep, Anne Hathaway'e 'Bu rol için mükemmel olduğunu düşünüyorum. Birlikte çalışacağımız için çok mutluyum. Ve bu sana söyleyeceğim son güzel şey.' dedi. Ve haklıydı.

Birçok moda tasarımcısı, kıyafetlerinin ve aksesuarlarının filmde kullanılmasına izin verdi ve bu nedenle tarihteki en pahalı film haline geldi.

17. The Maze Runner

17. The Maze Runner

Prodüksiyon, filmi çekecekleri bölgelerin yılansız olduğundan emin olmak için yılan avcılarını işe almak zorunda kaldı. Çekimler başlamadan önce, avcılar 25 zehir yılanı buldular. En büyüğü ise bir çıngıraklı yılandı.

18. Iron Man

18. Iron Man

J.A.R.V.I.S. Paul Bettany için şimdiye kadarki en kolay işti. Çünkü filmde hiç görünmüyordu hatta senaryoya aşina bile değildi. Sadece iki saatlik çalışma süresiyle çok yüksek bir meblağ kazanmıştı. Sonra da eşi Jennifer Connelly ile tatile çıktı.

19. Fantastic Beasts And Where To Find Them

19. Fantastic Beasts And Where To Find Them

Oyuncular, bir asayı nasıl düzgün bir şekilde kullanacakları konusunda bilgilendirilmeleri için bir eğitim kampına katılmıştı.

20. Man Of Steel

20. Man Of Steel

Henry Cavill, rol için steroid almayı reddetti. Ayrıca, gömleksiz sahnelerde vücuduna herhangi bir dijital dokunuş veya geliştirme yapılmasını da reddetti. Onun yerine bedenine sınırlarını zorlamayı karakterine layık olacak bir şekilde bedenini geliştirmeyi istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Black Swan

21. Black Swan

Natalie Portman, rolü için bir yıl boyunca dans eğitimi almakla kalmadı, aynı zamanda filme yatırımcılar bulunana kadar bu eğitiminin parasını kendi cebinden ödedi.

22. The Amazing Spider-Man

22. The Amazing Spider-Man

Andrew Garfield, Örümcek Adam kostümünü ilk kez giydiğinde gözyaşlarına boğulduğunu itiraf etti.

23. Charlie And The Chocolate Factory

23. Charlie And The Chocolate Factory

Nestlé, bu film için 1.850 tane gerçek çikolata göndermişti.

24. Prometheus

24. Prometheus

Besteci Marc Streitenfeld, orkestranın kompozisyonlarını geriye doğru çalmasına ve daha sonra film için kompozisyonları dijital olarak tersine çevirmesine neden oldu. Bu, müziği olağandışı ve rahatsız edici hale getirdi ve istenilen tam olarak buydu.

25. Logan

25. Logan

Sir Patrick Stewart, Charles Xavier'in yaşlı ve hasta halini oynamak için 21 kilo verdi. Stewart, gençliğinden beri sürekli kilo aldığını ve daha önce hiç kasıtlı olarak kilo vermediğini iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Avatar

26. Avatar

James Cameron, CGI etkilerini Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'deki Gollum'da görünce bu filmi yapmak için yeterli teknolojinin var olduğuna ikna oldu.

27. Drive

27. Drive

Rolüne hazırlanan Ryan Gosling, karakterinin filmde kullandığı 1973 Chevy Malibu'yu restore etti.

28. The Notebook

28. The Notebook

Nick Cassavetes'e göre, Ryan Gosling ve Rachel McAdams ilk başta anlaşamadılar ve Gosling, McAdams'ın yerini almaya çalıştı. İkili arasındaki ilişkiyi iyileştirmek için, yönetmen Nick Cassavetes, aralarındaki tüm şikâyetleri dinleyerek müdahale etti.

29. Perfume: The Story Of A Murderer

29. Perfume: The Story Of A Murderer

Balık Pazarı sahneleri Barcelona'nın gotik mahallesinde çekildi. Çekim boyunca iki buçuk ton balık ve bir ton et kullanıldı. İnsanlar 10 kilometre uzaktan bile havada kötü bir koku olduğunu bildirdiler.

30. Blade Runner 2049

30. Blade Runner 2049

Bir görsel efekt şirketi, tam bir yıl boyunca Rachael'ın Blade Runner'da 35 yıl önceki gibi göründüğü sahne üzerinde çalıştı. Dublörü Loren Peta sahneye çıktı ve görünüşünü Sean Young'a benzetmek için görsel efektlerle değiştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. The Grand Budapest Hotel

31. The Grand Budapest Hotel

Tilda Swinton, 84 yaşındaki zengin dul Madam D'yi oynamak için makyaj koltuğunda beş saatini harcadı.

32. The Fault In Our Stars

32. The Fault In Our Stars

Shailene Woodley, beline gelen saçlarını rolü için kestirdi. Kesilen saçlarını, çocuklara peruk yapan yerel bir çocuk hastanesine bağışladı.

33. 300: Rise Of An Empire

33. 300: Rise Of An Empire

Filmin büyük bir kısmı tekneler üzerinde gerçekleşse de, bu film 'kuru' bir çekime sahipti. Bütün su efekti dijital ortamda eklenmişti.

34. Twilight

34. Twilight

Robert Pattinson, Edward Cullen rolü için İngiltere'deki yönetmen Catherine Hardwicke'nin evine seçmelere gitti. Orada, o ve Bella Swan olarak seçilen Kristen Stewart, yönetmenin kendi yatağında filmdeki 'Çayır Sahnesi'ni prova ettiler.

35. Spring Breakers

35. Spring Breakers

Selena Gomez, daha önce hiç sigara içmediği için nasıl sigara içildiğini bilmiyordu. Bu yüzden çekimler öncesinde ona sigara içmeyi öğrettiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
351
133
59
21
11
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
soylekocum

Heath Ledger'ı tek geçerim. Huzur içinde yatsın.

rapsodi_

Harika içerik helal.

Merida

#19 hiç mi harry potter izlememişler.