Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet Davası'nda Ara Karar: Tahliye Çıkmadı

Cumhuriyet Davası'nda Ara Karar: Tahliye Çıkmadı

Onedio Medya
31.10.2017 - 19:39

Cumhuriyet davasında dördüncü duruşma, gazeteye yönelik polis operasyonunun birinci yıldönümünde Çağlayan'daki İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duruşması öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması için milletvekilleri, basın meslek örgütü temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Duruşması öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması için milletvekilleri, basın meslek örgütü temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Davada Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, Cumhuriyet muhasebe çalışanı Emre İper, muhabir Ahmet Şık, tweet'leri nedeniyle suçlanan Ahmet Kemal Aydoğdu tutuklu yargılanıyor.

Atalay ve Sabuncu birer yıl, Şık 305 gün, İper ise 208 gündür cezaevinde bulunuyor.

Sanıklar, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek' ve 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmakla' suçlanıyor.

Duruşmayı takip eden Tarık Tolunay, salonda yaşananları resmetti.

Beşikçi: Emre İper'de kesinlikle ByLock yok

Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, Emre İper için getirilen bilirkişi Tuncay Beşikçi dinlenmesine, Doğan Satmış röportajı dosyaya delil olarak konulmasına karar verdi.

Dağ 'gazetenin tüzel kişiliği yargılanmadığı gerekçesiyle Mehmet Faraç'ın tanıklığından vazgeçilmesine yer yok” dedi.

Beşikçi, aynı zamanda Balyoz'daki beraat kararına gerekçe gösterilen bilirkişi raporunu hazırlamıştı.

İper'in telefonun Android işletim sistemine sahip olduğunu, ve hiç formatlanmadığını hatırlatan Beşikçi, İper'in telefonuna yüklediği Freezy programıyla Litvanya'daki ByLock sunucusuna yönlendirildiğini söyledi.

'Bunu sadece bir satır koddan anlıyoruz' diyen Beşikçi, benzer yönlendirmeyi bir namaz programının da yaptığını belirterek 'Bu iki programı da yazan 17-25 Aralık'tan sonra işlerinden istifa edip yurtdışına kaçmıştır' dedi.

İper'in telefonunda kesinlikle ByLock kaydı olmadığının altını çizen Beşikçi 'İper ile benzer durumda birçok insan olabilir. Müzik dinlemek, namaz kılmak isteyen insanlar telefonları yönlendirildiği için ByLockçu sayılabilirler' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Akın Atalay için kararlar oy çokluğu ile alındı

Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Akın Atalay için kararlar oy çokluğu ile alındı

Alınan taleplerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar; Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 

Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay hakkındaki tutukluluğun devamına yönelik karar oy çokluğu ile alındı. Mahkeme heyetindeki bir üye hakim bu 3 ismin tahliyesi yönünde oy kullandı. Mahkeme başkanı ve diğer üye hakim ise tutukluluğun devamı yönünde oy kullandı ve karar 2'ye 1 oyla kabul edilmiş oldu. 

Cumhuriyet Gazetesi davasında bir sonraki duruşma 25 - 26 Aralık'ta görülecek.

25 Eylül'de yapılan son duruşmada mahkeme, gazeteci Kadri Gürsel'in tahliyesine, dört gazeteci ve yöneticininse tutukluluğunun devamına hükmetmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın