Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Atatürk ve Laiklik Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Atatürk ve Laiklik Açıklaması

Batuhan
18.05.2022 - 07:53

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, tartışma konusu olan 50+1 sisteminden vazgeçilmeyeceğini söyledi. Uçum ayrıca 'Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Türkiye benim kırmızı çizgimdir, Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TV100'de gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Uçum, seçimlerde 50+1'e yönelik muhalefetin eleştirilerine karşılık, '50+1’den vazgeçilemez' diyen Uçum, '50+1, Türkiye’de hem siyasi istikrarın hem toplumsal istikrarın güvencesidir. Türkiye’de herhangi bir Cumhurbaşkanı adayının 50+1 alabilmesi için Türkiye’nin her kesimine hitap etmesi lazım' ifadelerini kullandı.

Soros iddiası

Soros iddiası

Hakkındaki Soros iddialarının sorulması üzerine Uçum, 'TESEV’in benim gittiğim dönemde, Açık Toplum Enstitüsü ya da Soros’un herhangi bir vakfıyla ilişkisi yoktu. İkincisi biz TESEV’den ayrıldık, PODEM diye bir düşünce kuruluşu kurduk ondan sonra Can Paker’e devrettim. TESEV’le de ilişkilerimiz koptu' diye konuştu.

Tutuklamalar artacak iddialarına yanıt

Tutuklamalar artacak iddialarına yanıt
www.independentturkish.com

Muhalif medya ve sosyal medyada yer alan değerlendirmelerde bu süreçte tutuklu olanların ve soruşturma açılan isimlerin artacağı yönündeki iddialara yanıt veren Uçum, 'Böyle bir ajandamız yok. Böyle bir plan yok' ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir"

"Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir"

Uçum kendisinin dünya görüşünü, 'Ben yurtsever sol demokrat bir adamım, Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Türkiye benim kırmızı çizgimdir, Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir. Yeni Anayasa çalışması bu birikim üzerine kurulacak. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak.' sözleriyle tanımladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
34
16
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Taliban ile aynı çizgide bulunan siyasi bir hareketin duruşu ve amacı bellidir. İstikrarlı olduğunuz tek konu vatana ihanet.

1.Harald

kodumun yavşAK'ı. neden akpyi eleştiren herkes chp'li mi olmak zorunda. ben hiç bir siyasi hareketi desteklemiyorum diye akp'yi eleştirmeyecekmiyim. ülkenin... Devamını Gör

Kadir

Atatürk ve laikliği o pis ağzınıza almayın. Hayır yakışmıyor ve iğreti duruyor. 😏

bilal çağlar

sizin tek kırmızı çizginiz cebinize koyduğunuz dolarlar.