Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! 1 Haziran'dan Sonra Ne Olacak? İşte Erdoğan'ın Açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! 1 Haziran'dan Sonra Ne Olacak? İşte Erdoğan'ın Açıklamaları...

Müge Kakşi
17.05.2021 - 20:04

Koronavirüs'ün hayatımıza girmesiyle beraber zaman zaman hayatlarımıza kısıtlamalar gelirken salgın seyrinin azalmasıyla da kısıtlamalarda esnetmeye gidiliyor. 3 hafta önce salgının artmasıyla beraber tam kapanma sürecine girerken bugün tam kapanma bitti ve yeni normalleşmeye geçildi. Yeni normalleşme süreci ile ilgili bakanlar kurulunun değerlendirmeleri sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları ve detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın Açıklamaları

Erdoğan'ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 4 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa iki grup halinde destek sağlanacağını, birinci gruptaki 235 bin esnafa 5 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar: 

''Ramazan ayı boyunca uyguladığımız tam kapanma ve kısıtlamalarla salgını büyük ölçüde kontrol altına aldık. Kabine toplantımızda 1 Haziran'dan sonra başlayacak kademeli normalleşme adımlarının ikinci aşamasını da görüştük. Önümüzdeki günlerde bu konunun detaylarını paylaşacağız. 

Aşı faaliyetlerine tedarik programının el verdiği ölçüde hız veriyoruz. Salgının süresi uzadıkça tahmamüllerin azaldığını, sabırların tükendiğini biliyoruz. Bundan sonra bu kadar kapsamlı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını umut ediyorum. 

Turizm sektörümüzü ayakta tutmak için ayrıca çabaladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hibe ödemesi yaptık. Yaklaşık 645 bin emeklimizin maaşını bin 500 liraya çıkardık.

Esnafa Hibe Desteği

Esnafa Hibe Desteği

235 bin esnafa 5 bin TL hibe desteği verilecek. 

İlk grup esnafımıza bir kere olmak üzere, 5 bin TL hibe verilecek.  Bu grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, hamam yer alıyor.  

Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimizin kamu bankalarına olan borçları da ertelenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın