Görüş Bildir
Haberler
Cübbeli Ahmet Kaset İddialarına Rest Çekti: 'Çıkarmayan Melundur'

Cübbeli Ahmet Kaset İddialarına Rest Çekti: 'Çıkarmayan Melundur'

Ulaş
19.07.2022 - 13:24

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, kasetle tehdit edilmesinin ardından gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu. Ünlü, söz konusu tehdit hakkında 'Kaset konusu bel altı değil. Kasetlerde baldır bacak yok. Varsa da yayınlasın' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmailağa Cemaati içerisindeki liderlik tartışması tehdide dönüştü...

İsmailağa Cemaati içerisindeki liderlik tartışması tehdide dönüştü...

İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesinde Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün su dökmesine izin verilmemesi üzerine Ünlü ile cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu arasında başlayan tartışmalar devam ediyor.

Saadettin Ustaosmanoğlu'nun 'Erkeksen şeyhliğini ilan et; et de kasetlerini patlatalım' sözleriyle hedef aldığı Ünlü, hakkındaki iddialara yönelik Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a konuştu.

'Şeyhlik ilan etmeyeceğim, kaseti çıkarmayan melundur' diyen Ünlü, Ustaosmanoğlu'nun söz ettiği kasetlerin Iraklı Şeyh Seyyid Muhammed Accan el Hadid ile çekilen görüntüler olduğunu söyledi. Ünlü, 'Kaset konusu bel altı değil. Ustaosmanoğlu diyor ki, ‘Accan’a biat etmişsin.’ Ne alakası var? Şu anda geliyor başka tarikatlar, icazet yazıyorlar. Teberrüken diye usul var. Bende bir çuval var. Eski alimlerden' ifadelerini kullandı.

Şeyhlik kavgası mı?

Şeyhlik kavgası mı?

Ünlü, 'Şeyhlik niyetiniz var mı?' sorusunu “Asla! Kendime göre cemaatim var, bunlar tarikat ehli değil ki. Açık, solcu, Alevi, her sınıftan dinleyenim var. Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah’ın laneti üzerine olsun. Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor. Ben 28 Şubat’ın cuntasından, FETÖ’den korkmamışım, bundan mı korkacağım?” şeklinde yanıtladı.

İsmailağa cemaatinden dışlandığı yönündeki soruya ise 'Dışlanayım. Benim için sorun yok. Onlar işi düşüyor. Geliyor, kapımı aşındırıyorlar. Kazan kaynıyor. Dünya kadar aday çıkmaya hazırlanıyor. Hasan Efendi'yi kabul etmeyen var. Hepsi benden yardım isteyecek. İstiyorlar da zaten. Ama Sadettin böyle konuşurken, sen tepki vermiyorsan, ben ne yapayım? İsmailağa niye sessiz? Ben rolümün arttığını hissediyorum. Bana 20 kere telefon ediyorlar. Mecburlar. Cemaatin yüzde 80-90'ını ben tanıtmışım. Halk bana bakar. Diyorum ki, bu iş düzgün gittikçe destekleyeceğim. FETÖ, dinlerarası diyalog, İBDA işleri girerse yokum.' ifadeleriyle yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
41
7
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Tarikatların içerisinde dönen fırıldaklar CIA, FBI'da dönmüyor...

Ali Bal

CIA ve FBI da dönen fırıldakları nereden biliyorsun?

Aliye Kocabaş

Arkandayız hocam ben senin doğruluğuna inanıyorum. Allah büyüktür.

Maher

zaten pompa kasedi vardi, baska kasette mi varmis?