Görüş Bildir
Haberler
Çocukluğunu Oyun Sitelerinde Harcamış Oyuncuların Yakından Tanıyacağı 9 Oyun

Çocukluğunu Oyun Sitelerinde Harcamış Oyuncuların Yakından Tanıyacağı 9 Oyun

Küçüklüğünün büyük bir kısmını oyun sitelerinde geçiren oyuncuların hatırlayacağı flaş oyunları derledik. Kesilen flaş desteği dolayısıyla artık oynayamadığımız bu oyunları görünce nostalji trenine bineceksiniz. 

İşte herkesin hatırlayacağı efsanevi flaş oyunlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sessiz Saldırı

1. Sessiz Saldırı

İnternet kafelerde biraz daha oynamak için süremizi uzattıığımız Sessiz Saldırı oyunu ise farklı isimlerle karşımıza çıkmıştı. Gizli Komando ve Sessiz Bıçak gibi isimlerle de karşımıza çıkan oyunu küçüklüğünün büyük bir kısmını flaş oyunlarla geçiren herkes hatırlayacaktır.

2. Ateş ve Su

2. Ateş ve Su

Küçükken oynadığımız oyunlar denince akla gelen ilk oyunlardan biri de elbette Ateş ve Su'dur. Bize takım olmayı öğreten bu oyun yıllar sonra hala severek oynadığımız oyunlar arasında yer alıyor. Her nesilde tekrar ortaya çıkan zamansız oyunu gelecek yıllarda da oynamaya devam edeceğimizde şüphe yok.

3. Çağlar Boyu Savaş

3. Çağlar Boyu Savaş

Eline bilgisayar geçer geçmez internetten oyun oynayan her genç bir noktada Çağlar Boyu Savaş'a denk gelmiştir. Bugünün en başarılı Civilization ve Total War oyuncularının hayatlarının bir noktasında Çağlar Boyu Savaş oynadığına eminiz. İki tarafın milenyumları aşan savaşına yön verdiğimiz oyunda odunla vuran mağara adamlarından devasa robotlara doğru giden militarist bir yolculuğa şahit oluyoruz.

4. Raze

4. Raze

Çok oyunculu bir flaş oyun olan Raze birçok oyun sitesinde karşımıza Tahrip adıyla çıkmıştı. Yıllar sonra oynayacağımız çok oyunculu FPS'lere bizi hazırlayan yapım birbirinden ilginç silahlarla dolu bir çatışma oyunuydu. Oyuncuların botlara ve birbirlerine karşı savaştığı oyun farklı haritalar ve çeşitli oyun modlarıyla bir flaş oyundan beklenenin çok daha fazlasını vadediyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Crush the Castle

5. Crush the Castle

Bir Armor Games klasiği olan Crush the Castle flaş oyun dünyasının ilginç bir şekilde en rahatlatıcı oyunlarından biri olmuştu. Angry Birds'den aylar önce çıkan oyun 'nişan al ve yapıyı yık' konseptini başarılı bir şekilde flaş oyun dünyasıyla tanıştırmıştı.

6. Metal Slug

6. Metal Slug

Oyun dünyasının kült isimlerinden biri olan Metal Slug da çocukluğunu oyun sitelerinde harcayanların kesinlikle oynadığı oyunlar arasında yer alıyor. Sevilen serinin flaş sürümü aksiyondan taviz vermemiş ve mermilerin oyuncunun üzerine yağdığı keyifli bir oynanış sunmuştu.

7. Icycle

7. Icycle

Bir flaş oyun olmasına rağmen sanat tasarımında adeta çığır açan Icycle çocukluk hatıralarımızda yerini alıyor. Flaş oyun dünyasında 'çıplak şekilde bisiklet süren adam oyunu' olarak hatırlayacağımız Icycle, daha sonra On Thin Ice adını da alarak Steam üzerinde tam sürümüyle tekrar karşımıza çıktı.

8. Yönet ve Fethet

8. Yönet ve Fethet

Çağlar Boyu Savaş'tan bahsettiğimiz yerde Yönet ve Fethet'ten bahsetmemek olmaz diyor, unutanlara bu keyifli flaş strateji oyununu hatırlatıyoruz. Farklı ırktan savaşçıları seçerek kıyasıya mücadele ettiğimiz strateji oyununda saatlerimizi harcamış ve küçük stratejistlere dönüşmüştük.

9. Swords and Sandals

9. Swords and Sandals

Flaş oyun dünyasının en başarılı yapımlarından biri olan Swords and Sandals birçok oyuncunun gönlünde taht kurdu. Oyunun Iron Maiden'in Flash of the Blades şarkısından alınan açılış müziğini ve birbirinden ilginç karakter tasarımlarını dün gibi hatırlıyoruz. Keyifli oynanışı ve oyuncuyu tekrar denemeye davet eden yapısı ile Swords and Sandals tüm zamanların en iyi flaş oyunları arasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
18
11
7
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın