Görüş Bildir
Haberler
Çocuklarınızla Birlikte Keyifli Vakit Geçirmek İstediğinizde Tekrar Tekrar İzleyebileceğiniz 13 Animasyon

Çocuklarınızla Birlikte Keyifli Vakit Geçirmek İstediğinizde Tekrar Tekrar İzleyebileceğiniz 13 Animasyon

Gossip Dio
15.09.2022 - 16:03

Bu animasyonları sadece çocuğunuz değil siz de çok seveceksiniz. Seslendirmeleri, çizimleri ve harika olay örgüsüyle sizi ve çocuğunuzu o dünyanın bir parçası yapacak. Animasyonları tekrar tekrar döneceğinize eminiz fakat  hepsi o kadar güzel ki hangisini seçeceğiniz konusunda emin olamıyoruz. İşte çocuğunuzla tekrar tekrar izleyebileceğiniz 13 animasyon filmi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Ratatouille

Bir farenin çok iyi bir aşçı olduğunu hayal edebilir misiniz? Ratatouille animasyon filmi ile bu hayal mümkün. En büyük hayali aşçı olmak alan şişman fare Remy, kendisini Paris’in en ünlü restoranının kanalizasyonunda bulur. Restoranda çalışan çöpçü ile yani karakterlerden biri olan Linguini ile bir anlaşmaya varır ve ikilinin mutfak serüveni başlar. Fare ve yemek denilince akıllara kötü bir görüntü gelebilir ama şişman fare Remy’nin tatlılığını hem siz hem de çocuğunuz çok sevecek.

IMDb Puanı: 8.1

Yönetmen: Brad Bird, Jan Pinkava

Seslendirenler: Brad Garrett, Lou Romano, Patton

Oswalt

2- Oyuncak Hikayesi

Her çocuğun hayali olabilir küçükken oyuncaklarının onunla konuşması. Oyuncak Hikayesi tam da bu hislere karşılık olabilecek bir film.1994 yapımı olan ve günümüze kadar serisini devam ettiren Oyuncak Hikayesi’nde Andy’nin çok fazla oyuncağı vardır ve her oyuncağı onun için anlam taşır. Andy uyuduğunda veya oyuncaklarıyla oynamadığında, bir canlanma oluşur. Oyuncaklarından biri olan Woody yani bir kovboy, tüm oyuncakların başı gibi onlara önderlik eder. Woody ve diğer oyuncaklar her filmde yeni karakterlerle farklı bir maceraya atılır.

IMDb Puanı: 8.3

Yönetmen: John Lasseter

Seslendirenler: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles

3- Ters Yüz

Beş temel duygunun küçük bir kız çocuğunun yani Riley’nin beyninde nasıl hareket ettiğini, hangi olaylara hangi duygunun nasıl tepki verdiğini gösteren bir film. Duygular insanı yönetirmiş. 2015 yapımı olan Ters Yüz animasyonunda da bunu görüyoruz aslında. Olaylara karşı tutumlarımız nasıl olmalı? Tüm bu duyguların Riley’e yaptırdığı yönlendirmeler onun hayatının da belirlenmesinde rol alıyor. Çocuğunuz bu film ile hem öğrenecek hem de eğlenecek.

IMDb Puanı: 8.2

Yönetmen: Pete Docter, Ronnie Del Carmenn

Seslendirenler: Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black

4- İnanılmaz Aile

Her biri farklı süper güce sahip aile bireyleri mi? Kulağa çok eğlenceli geliyor. Bu aile sahip olduğu süper güçleri saklayarak hayatlarını normal bir şekilde sürdürme çabasındalar. Fakat dünyada olan biten kötü olaylardan kurtaracak olan da İnanılmaz Aile. Yine bir film serisi haline gelen bu animasyon filmi görüntüsüyle ve müzikleriyle de çocuğunuzu ve sizi etkisi altına alacak.

IMDb Puanı: 8.0

Yönetmen: Brad Bird

Seslendirenler: Craig T. Nelson, Samuel L.

Jackson,  Holly Hunter

5- Soul

Oscarlık yönetmenlerden 2020 yapımı olan son derece etkileyici bir animasyon. Jazz müziğine olan tutkusu ile filmde başrollerde göreceğimiz Joe, kariyer anlamında iki önemli şansla karşılaşır ve birini tercih eder.Fakat tam hayatının şansını yakalamışken kendisini başka bir dünyaya açılan kanalizasyon boşluğunda bulur. Burada çeşitli kazanımlar elde ederken bir yandan da gerçek dünyanın yolunu bulmaya çalışır.

IMDb: 8.0

Yönetmen: Pete Docter, Kemp Powers

Seslendirenler: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Rapunzel

Yılların hikayesi Rapunzel animasyon filmiyle de kalplerimizi çalıyor. Bu sefer yakışıklı prens ve Rapunzel arasındaki ilişki çok daha farklı bir şekilde gözler önüne seriliyor. Kulede senelerdir hapis bir şekilde yatan Rapunzel’e hırsız bir misafir gelir. Bu karakterde filmdeki aşk hikayesinin ve maceraların yaşanmasında rolü olan Flynn’dir. Flynn, Rapunzel’in teklifiyle onu kuleden kaçırır ve ikilinin macerası başlar.

IMDb Puanı: 7.7

Yönetmen: Nathan Greno, Byron Howard

Seslendirenler: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna

Murphy

7- Kayıp Balık Nemo

Bir palyoça balığı olan Marlin ve onun tatlı oğlu Nemo’nun macerasını konu alan Kayıp Balık Nemo’da animasyon serisidir. Nemo’nun kaybolmasıyla birlikte baba balık Marlin oğlunu bulmak için kendini her türlü tehlikeye atar. Bu  zorlu aramada çeşitli dostluklar edinir.

IMDb Puanı: 8.2

Yönetmen: Andrew Stanton, Lee Unkrich

Seslendirenler: Albert Brooks, Ellen Degeneres

8- Cesur

Kral ve Kraliçe’nin cesur ve okçu kızları Merida çılgın cesaretiyle bir lanetle başa çıkmaya çalışır. Krallığın tüm geleneklerine karşı çıkarak tüm okların hedefinde de olur. Onun deli dolu cesaretini göreceğimiz bu animasyonda, görüntülerin gerçekçiliği de çocuğunuzu etkileyecek.

IMDb Puanı: 7.1

Yönetmenler: Mark Andrews, Brenda Chapman,

Seslendirenler: Kelly Macdonald, Billy Connoly, Emma

Thompson

9- Enkanto: Sihirli Dünya

2021 yapımı olan animasyon filmi. Kolombiya’da yaşayan sihirli güçlere sahip bir aileyi konu alan bu filmde, her çocuğun bir özel gücü var. Aile bireylerinden sadece bir çocuğun yani Mirabel’in sihirli yeteneği yok. Bu eksi bir özellik gibi görünse de Enkanto’yu tehdit eden sihiri ancak Mirabel durdurabilecektir.

IMDb Puanı: 7.2

Yönetmen: Jared Bush, Byron Howard,

Seslendirenler: Stephanie Beatriz, Maria Cecilia

Botero, John Leguizamo

10- Hotel Transylvania

Kızına düşkün bir Dracula ve 118'inci yaş gününe basacak olan kızı Mavis. Vampirin en sevimli hali olan Mavis'in yeni yaş gününü babası özenle düzenlemiş, Frankenstein ile karısından, Mumya ve Görünmez Adam'a kadar herkesi çağırmıştır. Her şey buraya kadar güzel giderken partiye bir insanoğlu da dahil olmuştur. İşte Hotel Transylvania bu esnada eğlence dolu kapılarını açmaktadır.

IMDb Puanı: 7.0

Yönetmen: Genny Tartakovsky

Seslendirenler:  Adam Sandler, Selena Gomez

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Yeti Efsanesi

Evinin çatısında Yeti ile karşılaşan ve onu canı pahasına koruyarak ailesine kavuşturmaya çalışan Yi'nin maceralarını konu alan bu animasyon çocuğunuzun hayal gücünü zorlayacak ve ona sevginin en saf halini gösterecek.

IMDb Puanı: 7.0

Yönetmen: Jill Culton

Seslendirenler: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor

12- Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı

Bu filmi izleyince evcil hayvanınız yoksa bile evcil hayvan sahiplenmek isteyeceksiniz. Manhattan'da sakin ve huzurlu bir evde sahibiyle yaşayan Max'in eve başka bir evcil hayvan gelmesiyle tüm düzeni bozulur. Artık eskisi gibi sevilmediğini düşünen Max, rakibini alt etmeye çalışırken kendini tehlikeli bir maceranın içinde bulur.

IMDb Puanı: 6.5

Yönetmen: Chris Renaud

Oyuncular: Louis C. K., Eric Stonestreet, Kevin Hart

13- Willoughbys Ailesi

Çocuklarına karşı son derece ilgisiz, köklü bir aile Willoughbys ailesi. 4 çocuğunu da terk eden ve onları hiçbir şekilde umursamayan bu aile fark etmeden de olsa çocuklarına gerçek aile olmanın ne demek olduğunu öğretmiş olurlar. 4 çocuk kendi başlarına hareket ederek, gerçek aile kavramını tam anlamıyla öğrenirler.

IMDb: 6.3

Yönetmenler: Kris Pearn, Cory Evans

Seslendirenler: Will Forte, Maya Rudolph, Alessia Cara

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın