Görüş Bildir
Haberler
Çocuğuna Piyano Dersi Aldırmak İsteyen Tüm Velilerin Mutlaka Bilmesi Gereken Tüyolar

Çocuğuna Piyano Dersi Aldırmak İsteyen Tüm Velilerin Mutlaka Bilmesi Gereken Tüyolar

Lüal Karatay
13.10.2016 - 14:36

Evet onlara yeni kapılar açmak istiyorsunuz; belki de sizin içinizde kalanları onlar yaşasın istiyorsunuz...

Peki bu süreci ne kadar doğru yönetiyorsunuz?

Kaynak: http://www.lualkaratay.com/

Kararlı ve İstikrarlı Olun!

Kararlı ve İstikrarlı Olun!

Derslerde devamsızlık yapmayın. Nasıl ki her gün okula gitmesinde; tenis, voleybol gibi toplu yapılan aktivitelerinde arkadaşlarından geri kalmamasında destek oluyorsunuz; piyano dersinde de aynı özeni gösterin.

'Her Gün Çalış!' Diye Baskı Yapmayın!

'Her Gün Çalış!' Diye Baskı Yapmayın!

Evet okul ödevlerine yapıyorsunuz. Piyano çalışması için ısrarcı olmayın; zaman tanıyın. İlgisini çekebilecek motivasyon yolları bulmaya ve çalışmaya heves etmesine çabalayın. Piyanoyu hayatının bir parçası haline getirmesi zaman alacaktır. Sabredin; emin olun öğretmeni de sabrediyor :)

Pes Etmeyin!

Pes Etmeyin!

Siz de yeri geliyor 'bugün spora gitmeye üşeniyorum!' diyorsunuz. Bizi zorlayan durumlar karşısında her zaman aynı istikrarı ve gücü sergileyemeyebiliyoruz. Unutmayın; o da eğitimi süresince bazı dönemeçlere gelecek ve devam etmekte zorlanacak! Pes etmeyin; destek olun! Halledip; yeniden koşmaya başlayacaktır.

'Çalışmadın! Gidemezsin!'

'Çalışmadın! Gidemezsin!'

ASLA! 'Dersini tekrar etmezsen bir daha piyano dersine gidemezsin!' demeyin! Emin olun bir süre sonra bu bir girdap halini alacak ve piyanodan soğuyacaktır. Ödevini yapmadığında okula gidiyor; bırakın piyano öğretmenine anlatsın :)

İlginizi Gösterin

İlginizi Gösterin

Çalışırken başında durmak yerine; arada yanına gidip ondan öğrenmeye çalışın. Size anlatırken merakı ve hevesi artacak; kendisini daha değerli hissedecek.

Piyano Öğretmeninize Güvenin!

Piyano Öğretmeninize Güvenin!

Çalıştığınız kişiyi kendiniz seçiyorsunuz. O'na güvenin! Tereddütünüz varsa öğretmeninizi değiştirin; işini ona anlatmaya ya da müfredatı ile ilgili fikir vermeye kalkmayın. Bu tablo en başta öğrencinin öğretmenine güvenini zedeler.

Daha fazla bilgi için http://www.lualkaratay.com/

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
15
11
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Dönüp dolaşıp hep aynı yere geliyoruz. Eminim ki birçok bilinç anne-baba çocuklarının bale, müzik ya da spor alanlarından birine yönelmesini isterler. Müzik ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Önce piyano dersi almaya hevesli mi, buna yeteneği var mı, onu gözlemleyin. Piyanoyu seviyosa, müziğe aşıksa, zaten yukarıdakilerin hiçbirini yapmanıza gerek... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bizim okulda 4 sene piyano eğitimi gördüm. Sonra 2 sene keman çaldım. Müziğin bana göre olmadığını öğrendim.