Görüş Bildir
Haberler
Çocukken Mutfaktan Aşırıp Aşırıp Yediğimiz Anneden Azar İşittiren 17 Yiyecek

Çocukken Mutfaktan Aşırıp Aşırıp Yediğimiz Anneden Azar İşittiren 17 Yiyecek

Michelin yıldızlı aşçılar gelip dünyanın en güzel yemeklerini önümüze koysa onlardan aldığımız lezzeti asla veremeyecek.

1. Çiğ kıyma

1. Çiğ kıyma

Yeni çekilmiş kıyma anne tarafından etin dinlenmesi için mutfak tezgahının üzerine bırakılırdı. Tabii biz de çaktırmadan gider parmak atardık kıymaya. Hiç unutmam bir keresinde yarım kilo kıyma üstüne sağlam bir dayak yemiştim.

2. Çiğ kek hamuru

2. Çiğ kek hamuru

Yemin ederim hayatımda bu kadar lezzetli bir şeyi az yemişimdir. Bu yaşa geldim hala kalkıp arada bir kek hamuru hazırlayıp yiyorum kendi kendime. Ve evet asla kek pişirmiyorum.

3. Çiğ patates

3. Çiğ patates

Dünyanın en güzel yiyeceklerinden biri olan patatesi çiğ yemeye de kızardı anneler. Halbuki ne farkı var diğer meyve sebzelerden.

4. Yufka

4. Yufka

Aslında anneler ne kadar kızsa haklı. Kadıncağız o kadar uğraşmış yufka açmış sen gidip ucundan koparıyorsun. Sonra da yufka yırtılıyor. Dolayısıyla misafirlere hazırlanacak börek de sekteye uğruyor.

5. Şekerli su

5. Şekerli su

Çocukluğumuzun en büyük eğlencelerinden biri. 1 bardak su + 3 tatlı kaşığı şekerle yapılan bu içecek aslında tam bir fakir kolası.

6. Ketçap

6. Ketçap

Çocukluğu 90'lı yıllara denk gelenler iyi bilir. Plastik şişede satılan dönemin en bilinen ketçap markasının ağzı aynı emzik gibiydi. Buzdolabını açar ve ketçabı ağzımıza dayardık. Hey gidi günler...

7. Kahve telvesi

7. Kahve telvesi

Kahve pişirilir fincan kapatılır. Bu sırada annenin evin başka bir köşesine gitmesi beklenir. Fırsatı bulunan ilk an fincan yalanır.

8. Pişmemiş spagetti

8. Pişmemiş spagetti

Eskiden lüks bir şey sanardık bu spagettileri. Evde spagetti yapıldığı zaman zengin çocuğu gibi hissederdik. Pişmişinin yanında pişmemişini de kıtır kıtır yemek vazgeçilmez zevklerimiz arasındaydı.

9. Portakal/mandalina kabuğu

9. Portakal/mandalina kabuğu

Her ne kadar ben sobanın üstüne atılmış haldeki kokusunu sevsem, tadı acı olduğu için yemesem de çevremde bunu yiyen arkadaşlarım çok fazlaydı.

10. Çiğ kurabiye hamuru

10. Çiğ kurabiye hamuru

Ben pek tercih etmesem de bunun da seveni çoktu. Yemeden duramayanlar vardı.

11. Tavuk bulyon

11. Tavuk bulyon

Dünyanın en zararlı şeylerinden biri olsa da çocukken ne biliyorduk ne de umrumuzdaydı. Bu mükemmel tadı damaklarımızda hissetmek istediğimiz için az terlik yemedik.

12. Kesme şeker

12. Kesme şeker

Çikolata, şekerleme vs. alınmadığı zamanlarda şekerlikten aşırıp aşırıp ağzımıza atardık. Yakalanırsak ağır azar yerdik. Bahane tabii ki dişlerin çürümesi.

13. Çiğ sosis/sucuk

13. Çiğ sosis/sucuk

İddia ediyorum benim için hala çiğ sosis veya sucuğun tadı pişmişinden daha güzeldir. Dolapta gördük mü dayanamaz çiğ çiğ yerdik.

14. Çiğ mantı

14. Çiğ mantı

Offffff. Tam bir kombo. Hamurla kıymanın inanılmaz buluşması. Hem de çiğ. Gerçekten damak çatlatan bir lezzet.

15. Nesquik

15. Nesquik

Aslında sütle karıştırıldığı zaman problem yoktu. Sıkıntı biz kutuyu kaşıklamaya başladığımızda ortaya çıkardı.

16. Karpuz kabuğu

16. Karpuz kabuğu

Çocuğum sen at mısın eşek misin atlar yiyor bunları derlerdi de alırlardı elimizden. Gerçi bunu yiyen bir sürü yetişkin var. Çevrenizde sıklıkla karşılaşabilirsiniz.

17. Çiğ ekmek hamuru

17. Çiğ ekmek hamuru

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan hamur kızartması için fırına gönderilme görevi belki de tek mızmızlanmadan yaptığımız işti. Fırına gider 3 tane kızartmalık ekmek hamuru derdik. Sonrası o orgazmik lezzeti parmak parmak yeme keyfi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
50
27
21
13
7
2