Görüş Bildir
Haberler
Çocuk İstismarından Tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı, Daha Önce de Dolandırıcılıktan Tutuklanmış

Çocuk İstismarından Tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı, Daha Önce de Dolandırıcılıktan Tutuklanmış

Emre Ordu
18.06.2022 - 09:27 Son Güncelleme: 18.06.2022 - 10:05

Görevden alınan ve ve çocuk istismarından tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in daha önce de dolandırıcılık iddiasıyla tutuklandığı ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, 'çocuğa cinsel istismar' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Operasyondan kısa bir süre önce MHP'nin Diyarbakır İl Teşkilatını kapatma kararı alması, MHP'ye içeriden bilgi sızdırıldığı iddialarına neden oldu.

Tutuklanan Cihan Kayaalp’in siciliyle ilgili dikkat çeken bir iddia da ortaya atıldı. 

KRT Editörü Cem Özkeskin’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara göre Kayaalp, 2008'de Temiz Toplum Derneği İl Başkanıyken işsizlere iş, çiftçilere gelir desteği, tutuklu ve hükümlülerin davalarını Yargıtay'da bozarak cezalarını düşürecekleri vaadiyle insanları dolandırmaktan tutuklanmıştı.

Kayaalp, dönemin Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi üyeleri Abdurrahman Yona, Mehmet Hanifi Demirtaş, Ahmet Dilmen ve Mustafa Taş 18 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Bugün süren soruşturmayla ilgili de bilgi veren Cem Özkeskin, 'Diyarbakır MHP İl teşkilatında diğer yaşananları yazmayı midem kaldırmıyor. Tutuklanma gerekçelerinden biri 'küçük çocuğa cinsel istismar' bu doğru. Aldığım bilgiye göre çocuk Kayaalp'in ofisindeki çay ocağında çalışıyormuş' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kayaalp’in fotoğrafını da paylaşan Cem Özkeskin, “Soylu'nun Kayaalp'e olan yakınlığının nedeni ise bu fotoğraf. Soylu'nun anlaşamadığı eski Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun Erbil Valisinden aldığı bu hediyeyi MHP genel merkezine Kayaalp taşıyor. Böylece Karaloğlu Diyarbakır'dan alınıp, Mülkiye Baş Müfettişliğine atanıyor” diye yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
39
21
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Soylu

oğlancılık bunların tüzüğünde var heralde. sorsan lgbt'yi lanetler. keşkül suratlı amcık

Balkan Türkleri

Nasıl bir kanser bu Soylu.Ülkede ne kadar tecavüzcü,mafya,pudra şekeri tüccarı,kadın katili,dolandırıcı varsa hepsiyle fotoğrafı var.

Mert Soylu

bana arkadaşını söyle,sana şerefsizlik seviyeni söyleyeyim

Kara

Bunların seçmenleri de aynı ayarda olduğundan bu durumlar kendilerine garip, utanç verici, iğrenç ya da acınası gelmiyor. Namaz kıldıkları için her şeyi yapa... Devamını Gör