Görüş Bildir
Haberler
Çocuğunuzla Eksiksiz Bir Güven Duygusu Kurabilmenizi Sağlayan 3 Dakika Kuralını Mutlaka Öğrenmelisiniz!

etiket Çocuğunuzla Eksiksiz Bir Güven Duygusu Kurabilmenizi Sağlayan 3 Dakika Kuralını Mutlaka Öğrenmelisiniz!

Beste İçten
23.05.2018 - 15:53

Gün sonunda işten yorgun argın döndüğünüzde çocuğunuza ne kadar vakit ayırabiliyorsunuz? Küçük bir hesapla, ona yemek hazırlamak için 30 dakika, masal okumak için 15 dakika ve iyi geceler öpücüğü için 1 dakikaya ihtiyacınız var. Uzmanlara göre ise tüm bu periyodlar arasında günün en önemli 3 dakikası bulunuyor.  Psikolog Nataliya Sirotich '3 dakika kuralını' açıkladı. Ona göre eğer ebeveynler bu kuralı uygularsa çocukları ergenken bile onların güvenlerini kazanabilecekler. Biz de çocuklarınız ile eksiksiz bir güven duygusunu kurabilmenizi sağlayan bu 3 dakikanın ayrıntılarını araştırdık. Gelin bu adımlara birlikte bakalım. Adı kadar kısa bir iş olduğuna emin olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuralın ilk maddesi: Sarılmak

Kural, ilk olarak çocuğunuzu her gün sanki uzun süredir görmüyormuş gibi karşılamanızı ve ona sarılmanızı söylüyor. (Bir dükkâna girip çıkma süresinde eğer birbirinizi görmediyseniz bile yapmanızı öğütlüyorlar.)

Çocuklarınız ile mutlaka aynı göz seviyesine inin.

Bunun çocuklara daha farklı bir birey hissi vereceğini söylüyor uzmanlar. Onlara 3 dakika sarılmanızı ve sizden uzaktayken neler yaptığını sormanız gerektiğini de ekliyorlar. Çocuğunuz kreşten veya okuldan siz de işten döndüğünüz zaman mutlaka bu kuralı uygulamalısınız.

Neden gereklidir?

Psikologlara göre çocuğunuz sizi gün içinde ilk gördüğü anda hatırlayabildikleri tüm bilgileri size anlatmaya başlarlar. Çocuğunuzun karakterine göre 3 dakikalık kuralı ihmal etmenin sonuçları değişiklik gösterebilir. Çok önemli şeyler konuşmadıkları, özellikle size göre saçmaladıkları zaman onları dinlemezseniz ileride yaşadıkları ciddi sorunları asla sizinle paylaşmazlar. Böyle bir şey olursa çocuğunuzun hayatında önemli noktaları kaçırabilirsiniz.

Ailesi tarafından dinlenen çocuk ise...

Ailesi tarafından dinlenen çocuk ise...

Ailesi ile daima konuşabilen bir çocuk gün içinde anlatmaya başladığı hikayelerine devam edecek ve sonunda kendi hikayesine sahip olacak. Ama ebeveynler için bu sefer şu şekilde bir risk oluşabilir: Bir süre sonra sürekli konuşan çocuk onlar için arka plan gürültüsü halini alabilir ve anlamadan dinlerseniz çocuğunuzun hayatındaki önemli şeyleri yine kaçırabilirsiniz.

Bu kural tabii ki size çocuğunuzla günde sadece 3 dakika vakit geçirin demiyor.

Bunun anlamı çocuğunuzla yeniden yeniden tanıştıktan sonra 3 dakika gibi bir sürede çocuğunuz için o anda önemli olan bilgileri alabilmenizdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuğunuzla tam bir anlayış çerçevesinde olabilmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Çocuğunuzla birlikte vakit geçirmenizi sağlayacak ilgi alanları oluşturun.

  • Çocuklarınızın onları dinlediğinizden emin olmasını sağlayın. Örneğin onun anlattıklarını 'Doğru anlamış mıyım?' diyerek ona tekrar anlatabilirsiniz.

  • Sahte bir heyecan göstermeyin.

  • Bir süre sonra sohbet etmeye geri dönün ve sizinle ne konuştuğunu bildiğinizi ona hissettirin.

Sizinle bir şey hakkında konuşurken uzun ve yararsız açıklamalardan kaçının.

Kısaca ' Tamam, benimle aynı fikirde olmadığını anlayabiliyorum.' diyebilirsiniz.

Peki siz çocuğunuzla nasıl zaman geçiriyorsunuz? Belki sezgisel bir seviyede bu kuralı takip eder ve size anlattığı önemli şeyleri asla kaçırmazsınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
276
70
15
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın