Görüş Bildir
Haberler
Cilt Temizleyici Maske Tarifleri

Cilt Temizleyici Maske Tarifleri

pijama
04.04.2014 - 11:05 Son Güncelleme: 04.04.2014 - 11:32

Cilt Temizleyici Maske Tarifleri

Profesyonel cilt temizliği yaptıramıyor veya bunu yapabileceğiniz halde ev ortamında doğal ürünlerle karışımlar hazırlayıp uygulamayı tercih ediyorsanız yalnız değilsiniz. Pek çok kişi hazır kozmetikler veya maskeler almak yerine evde hazırlanabilecek maske tarifleri hazırlamayı yeğliyor.

Evde cilt temizleyici doğal maske hazırlamak isteyenlerin uygulayabileceği tariflerden biri ballı yulaf maskesi. Bu maske için 2-3 yemek kaşığı yulafa, 2 yemek kaşığı yoğurda ve 1.5 yemek kaşığı bala ihtiyacınız olacak. Önce 4 su bardağı su kaynatıp içine 3-4 poşet papatya suyu atarak oda sıcaklığında bekletmeye bırakmanız iyi olur, bu karışım daha sonra maskeyi yüzünüzden çıkarmanız için gerekecek. Maske şöyle hazırlanıyor: Yukarıdaki malzemeleri blender veya rondo kullanarak iyice karıştırın ve macun kıvamına gelmelerini sağlayın. Karışım bu kıvama geldikten sonra yüzünüzün göz çevresi dışındaki her yerine yayın ve 20 dakika sonra soğumuş papatya suyuyla çıkarın. Bu maske 2-3 haftada bir uygulandığında gözenekleri açar, cildin temizlenmesini ve parlak bir görünüm almasını sağlar.

Bir başka cilt temizleyici doğal maske tarifi de şöyle: Soyulmuş bir kivi, 5-6 çilek ve yarım salatalığı blender’dan geçirerek macun formuna getirin. Maske sulu olursa bir parça yulaf unuyla koyulaştırabilirsiniz. Temizleyici bitkisel maskenizi yüz ve boyun bölgesine uygulayın, 10 dakika sonra da ılık suyla durulayın. Hissettiğiniz temizlik ve tazelik duygusu çok hoşunuza gidecek.

Cilt temizliği için pratik bir tonik hazırlamak istiyorsanız limon toniği tarifini deneyin, memnun kalacaksınız. Bu doğal tonik için 1 çay bardağı votkaya 1 limonun suyunu eklemeniz ve karışımı şişeye doldurmanız yeterli. Böylece sabahları ve geceleri yatmadan önce kullanabileceğiniz bir toniğiniz olacak.

Kaynak: http://www.gripijama.com/cilt-temizle...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın