Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Altay'ın 'Umreden Dönenlere Ateş Düşürücü Verildi' İddiasına Diyanet'ten Yalanlama

CHP'li Altay'ın 'Umreden Dönenlere Ateş Düşürücü Verildi' İddiasına Diyanet'ten Yalanlama

CHP'li Engin Altay'ın, umreden dönenlere olası riskleri gizlemek için uçak iniş yapmadan önce ateş düşürücü verildiği açıklamasına Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yalanlama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanlığı, CHP'li Engin Altay'ın umreden dönenlerle ilgili iddiasına ilişkin açıklama yaptı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ve umre ibadeti için kutsal topraklara giden vatandaşlara sunduğu sağlık hizmetlerini, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde ve Bakanlığın sağlık çalışanları aracılığıyla yürüttüğünü belirterek, 'Dolayısıyla Başkanlığımızca vatandaşların ibadetlerine rehberlik etmek için görevlendirilen personelimizin sağlıkla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunması mümkün değildir' dedi.

Hukuki süreç başlatılacak

Hukuki süreç başlatılacak

Konuyla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını belirten Diyanet İşleri Başkanlığı 'Başkanlığımız, umreden dönen vatandaşlarımızla ilgili süreçleri en başından itibaren Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinesinde yürütmüştür' ifadelerine yer verdi.

Engin Altay ne demişti?

Engin Altay ne demişti?
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplasısında umreden dönenlerle ilgili şunları söylemişti:

'Kitlesel bir risk geliyorum dedi ama biz bunu görmedik. 25 bin umreye giden vatandaşımızın 13 bini kontrolsüz şekilde giriş yaptı ve bizdeki rakamlara göre 12 bin vatandaşımız kısmen kontrol edilebildi. AK Parti Isparta milletvekili de bunu itiraf etti. Yani bu virüsün Türkiye'de bu kadar şiddetli şekilde yayılmasının altında maalesef umreden dönen bu vatandaşlarımızın dahli var. Resmi rakamlara göre Isparta'da 268 vaka var, bunun 245'i umreden dönenler. Bu 81 vilayet için de aynıdır.

Biz buradan yola çıkarak Sağlık Bakanını, Cumhurbaşkanını dövecek değiliz ama orta yerde kitlesel bir riski görmemek var. Sayın Bakan'ın iyi niyetini asla sorgulamam ama şunu sorgularım, Diyanet yetkilileri uçak Türkiye'ye inmeden vatandaşlara ateş düşürücü vererek kontrol noktasındaki olası riskleri gizlemişlerdir. Bu işgüzarlığa bakın. Diyanetin, cumhurbaşkanının arzu, hırs ve heveslerine dini gerekçe yaratmaktan başka bir hayırlı işini ben görmedim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
17
15
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sifrem1234

Camiler kapalı diye diyanet de saracak yer bulamayıp siyasete giriyor. Girin kardeş siz de girin su çok güzel.

berkaydemirkan8

İçeriği okumadım başlık üstüne yorum yapıyorum sadece Ateş düşürücü koronalı insanların ateşini düşüremiyor

Ümit Mustafa

Arkadaş bazen insanlar tongaya düşüp asılsız haberlerin peşine düşebiliyor da bu muhalefet bu acziyeti yapamaz yapmamalı elinde sağlam deliller olmadan böyle... Devamını Gör