Görüş Bildir
Haberler
Charlotte'ta Olağanüstü Hal: Siyahların Polise Öfkesi Büyüyor

Charlotte'ta Olağanüstü Hal: Siyahların Polise Öfkesi Büyüyor

Batuhan
22.09.2016 - 11:23

ABD'nin Charlotte kentinde, Keith Lamont Scott (43) adlı siyahın polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterilerinde şiddet olaylarının artması üzerine olağanüstü hal ilan edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gösterilerin yaşandığı Kuzey Carolina eyaletinin valisi Pat McCrory, Charlotte Polis Şefi Kerr Putney'in talebi doğrultusunda bu kentte ilan edilmesine karar verdi.

Vali McCrory, yaptığı yazılı açıklamada, polise yönelik saldırıların ardından olağanüstü hal ilanına karar verdiğini bildirerek, 'Vatandaşımıza, polisimize ya da çevreye yönelik herhangi bir saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez.' ifadesini kullandı.

"Göstericiler kontrolden çıktı"

"Göstericiler kontrolden çıktı"

Şef Putney de yerel basına yaptığı açıklamada, göstericilerin kontrolden çıktığını söyledi.

Kalabalığı yatıştırmaya çalıştıklarını dile getiren Putney, 'Bu dakikaya kadar sabırlı bir şekilde bekledik fakat göstericiler şiddete dönük eylemler gerçekleştiriyor. Polise pet şişe ve benzeri nesneler fırlatıyorlar. Tekrar düzenin sağlanmasının vakti geldi.' dedi.

Yaşanan son olayda, Keith Lamont Scott'ın ailesi, 'elinde sadece kitap bulunmasına rağmen polisin onu vurduğunu' iddia etti. Putney ise Scott'ın, 'elinde silah olduğu ve bunu bırakması çağrısına cevap vermediği gerekçesiyle vurulduğunu' savunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuzey Carolina'da bir kişi ağır yaralı

Scott'ın öldürülmesi sonrası ülkenin birçok kentinde gösteri düzenlendi.

Kuzey Carolina'daki gösterilerde bir kişi ağır yaralandı. Yaralı protestounun hayati tehlikesi sürüyor.

ABD'de 2016 yılı içinde polis tarafından öldürülen siyah sayısı 214'e yükseldi

Olayın ardından yüzlerce 'Siyahların Hayatı Değerlidir' (Black Lives Matter) üyesi, Charlotte sokaklarında 'adalet ve özgürlük' temalı sloganlar eşliğinde protesto yürüyüşü başlatmıştı.

Ülkede haftasonu da Terence Crutcher isimli siyah Amerikan vatandaşı, silahsız ve elleri havadayken polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Crutcher ve Scott'ın ölümünün ardından ABD'de 2016 yılı içinde polis tarafından öldürülen siyah sayısı 214'e yükseldi.

Reuters, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
68
18
13
9
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Amerikayi yakarsa Afroamerikanlar yakar çok dışladılar halkın öfkesi her geçen yıl büyüyor Trump gelirse daha da yanar ortalık cunku öldürülen her siyahiden ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ABD'de 50 milyon Siyahi yaşıyor evet eşit olmalı ama onlarında suç oranıda ortada

amerika

Zencilerin suç oranları ve nüfus artış oranları beyazlara göre daha yüksek ama gelir dağılımındaki payları ve eğitime erişimleri daha düşük. İki taraf da ırk... Devamını Gör