Görüş Bildir
Haberler
Charlie Hebdo Saldırısının Birinci Yıldönümü

Charlie Hebdo Saldırısının Birinci Yıldönümü

Onedio Medya
07.01.2016 - 09:57 Son Güncelleme: 07.01.2016 - 12:18

Fransa, dünyayı sarsan Charlie Hebdo saldırısının birinci yıldönümünü anıyor. Terör saldırısında 11 çalışanını yitiren Charlie Hebdo dergisi, birinci yıl anısına özel sayı çıkardı. Saldırıda yaşamını yitirenleri anan özel sayı 1 milyon adet basıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırının birinci yılı dolayısıyla France İnter Radyosu’na konuk olan Charlie Hebdo’nun Genel Yayın Yönetmeni Riss ise, laiklik vurgusu yaptı: “Charlie Hebdo her zaman laikliği savundu. Ve şu bir gerçek ki, bu fikri savunmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Hala saldırıya, şiddete uğramaya, sorgulanmaya ve köktencilik olarak sunulmaya devam ediyor. Herşey tersine döndü, alt üst oldu.”

Paris’te geçtiğimiz yıl, 7 Ocak sabahında, Said ve Şerif Kouachi kardeşler, dergi binasını basarak 8’i gazeteci, 11 kişiyi otomatik silahlarla tarayarak öldürmüştü.

Saldırıda dünyaca tanınan ünlü karikatüristler Cabu ve Wolanski ile Genel Yayın Yönetmeni Charb’ın da aralarında olduğu 8 gazeteci ve Charb’ın koruma polisi Ahmed Merabet de yaşamını yitirmişti.

Derginin her sayısını aldığını belirten bir okur, Charlie almaktan vazgeçmemek gerektiğini dile getirdi: “Bir yıl önce ne olduğunu hala hatırlıyoruz. Unutmamalıyız, çünkü hala devam ediyor. Kasım ayında aynı şey tekrar etti. Asla vazgeçmemeliyiz. Her hafta alıyorum, hiçbir şey değişmesin diye. Ama bu sayıyı özellikle anmak için almak istedim”

İşte Fransa'nın dört bir yanından Charlie Hebdo'nun yıldönümü sayısını okuyanlar:

İşte Fransa'nın dört bir yanından Charlie Hebdo'nun yıldönümü sayısını okuyanlar:
İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nebukadzee

ne utanmaz bir sitesiniz ya Peygamberimize hakaret eden şahıs içn haber yapıyorsunuz adam bana küfredecek dinime sövecek ben sonra ifade özgürlüğümü diyeceği... Devamını Gör

Meclise Oy Verme

İslâm hatayı hoş görür, yanlışı cezalandırır.

merveno

gram üzüldüğüm bir hadise değildir.

morsmordre

yakın zamanda bir kardiyologa görün, kalbin kurumuş ve taşlaşmış çünkü baya.

Meclise Oy Verme

Bu dergiyi savunanlar İslâm ve Müslüman düşmanıdır. Hepsi en yakın zamanda pisliğinde boğulsun!

Meclise Oy Verme

Asıl katil batının ve şerefsiz hainlerin zulmü ve tahrikleri var!