Görüş Bildir
Haberler
Çevreci Büyüknohutçu Çiftinin Katil Zanlısından İtiraf: 'Çirkin' Lakaplı Kişi Tarafından 50 Bin TL'ye Tutuldum

Çevreci Büyüknohutçu Çiftinin Katil Zanlısından İtiraf: 'Çirkin' Lakaplı Kişi Tarafından 50 Bin TL'ye Tutuldum

Batuhan
19.05.2017 - 13:18 Son Güncelleme: 19.05.2017 - 16:02

Antalya Finike'de yaşadıkları dağ evinde öldürülen çevreci Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yumaç, daha önce ifadesinde cinayetleri para için işlediğini ve evden yaklaşık 2 bin lira aldığını söylemişti. Ancak daha sonra savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan mermer ocağında çalışan 'Çirkin' lakaplı kişinin cinayetler için 50 bin TL teklif ettiğini, 3 bin TL'sini ödediğini anlattı.

Ayrıca Büyüknohutçu ailesini 4 yıldır tanıdığını kaydeden Yumaç, Büyüknohutçu çiftinin evine çay içmeye keşif amaçlı gittiğini de itiraf etti.

İşte Yumaç'ın cinayetle ilgili ifadesinden öne çıkan başlıklar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, asırlık sedir ve çam ağaçlarının da bulunduğu Alacadağ, Gökçeyaka, Kızılcık ve Adala gibi bölgelerdeki taş ve mermer ocaklarına karşı bölge halkının da desteğiyle yaklaşık 6 yıldır hukuki mücadele sürdüren Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan bir mermer ocağı firmasını suçladı ve azmettirici olarak gösterdi.

Çirkin lakaplı adam '3 bin TL'yi al 47 bin TL'yi olaydan sonra vereceğim' dedi.

Çirkin lakaplı adam '3 bin TL'yi al 47 bin TL'yi olaydan sonra vereceğim' dedi.

Jandarma ve olay yeri keşfi sırasındaki ifadelerinde, 9 Mayıs akşamı öldürdüğü Büyüknohutçu çiftinin evine para için gittiği yönünde ifade veren Ali Yumaç, savcılıktaki ifadesinde ise şunları söyledi:

“Mermer ocağında çalışan, adını bilmediğim, 65-70 yaşlarında, siyah cip kullanan, beyaz saçlı, sürekli kirli sakalla gezen, 1.65 boylarında 'Çirkin' lakaplı adam 8 Mayıs günü yanıma geldi. Bana 'Cebinde paran var mı?' dedi. 'Yok' dedim. 'Sana bir iş teklif edeceğim' dedi. Cebinden 3 bin TL çıkarıp verdi. 'Bizim ocak bunlar yüzünden kapandı, sen bunları hallet, şu 3 bin TL'yi al, 47 bin TL'yi de olaydan sonra vereceğim' dedi. 'Silah nasıl olacak' dedim. 'Silahı kendin bilirsin' dedi, başka bir şey konuşmadık.'

'Hırsızlık süsü vereceksin' demiş

'Hırsızlık süsü vereceksin' demiş

Sorgusunda evden neden hırsızlık yaptığı da sorulan Yumaç, “Bana aynı şahıs 'Olaya hırsızlık süsü vereceksin, para çalarsan kendine, diğer çaldıklarını da dipsiz kuyuya atacaksın' dedi' diye konuştu. Ali Yumaç, bu kişiden aldığı 3 bin TL ve evden çaldığı 2 bin 100 TL olmak üzere eşi Fatma'ya 5 bin 100 TL verdiğini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olaydan sonra mermer ocağına gitmiş

Olaydan sonra mermer ocağına gitmiş

Olaydan sonra tarif ettiği kişiye ulaşmaya çalışmadığını da belirten Yumaç, ertesi gün saat 16.00-17.00 sıralarında bu kişiyi bulmak için mermer ocağına gittiğini, orada kendisini göremediğini söyledi. Söz konusu siyah araca ilişkin plaka bilgileri de veren Yumaç, “Her ne kadar önceki ifadelerimde suçu tek başıma, kimsenin azmettirmesi olmadan işlemiş olduğumu söylemişsem de olay anlattığım gibi olmuştur. Adını bilmediğim, sadece simaen tanıdığım, size tarif ettiğim şahıs bana para teklif etmiş ve suçu işlememe sebep olmuştur. Ben evden maktulleri öldürme planı ile çıktım' dedi.

Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Yumaç, buradaki ifadesinde ise cinayet öncesi mermer ocağı sahiplerinden silah talep ettiğini, ancak onların vermediğini söyledi.

'Öldürme düşüncem belli ölçüde vardı'

'Öldürme düşüncem belli ölçüde vardı'

'Çirkin' lakaplı kişiyi yaklaşık 1 yıldır tanıdığını da anlatan Ali Yumaç, aldığı 3 bin TL ve evden aldığı 2 bin 100 TL'yi eşine verdiğini belirterek, “Eve ilişkin keşif kısmını eşimle eve çay içmeye gittiğimizde yapmış olabilirim. Olay akşamı maktullerden erkek olanını öldürme düşüncem belli ölçüde vardı. Ancak eşini öldürme düşüncem yoktu. Olay akşamı erkek maktul bana fener doğrulttu ben de o esnada vurdum. Işığı bir anda bana doğru tutunca panikledim ve tetiğe bastım. Erkek maktul sırtüstü düştü. Sonra kadına da ateş ettim. Onu da öldürdükten sonra kaçtım. Çok pişmanım' diye konuştu.

Çay içmeye keşif için gitmiş

Çay içmeye keşif için gitmiş
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu 4 yıldır tanıdığını kaydeden Yumaç, Büyüknohutçu çiftinin evine çay içmeye keşif amaçlı gittiklerini de itiraf etti. Yumaç, “Evi keşfetmem gerekiyordu. Daha sonra eşimle Ali amcanın evine çay içmeye gittik ve keşif amacımı gerçekleştirmiş oldum. 'Çirkin' lakaplı kişi 47 bin TL'lik kalan tutarı, cinayetten 3-4 gün sonra getireceğini söyledi. Getireceğim dediği yer mermer ocağıydı' dedi.

Eşi de tutuklandı

Eşi de tutuklandı

Ali Yamuç'un eşi Fatma Yamuç da daha önceki ifadelerindeki çelişkiden dolayı dün evinde gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Fatma Yamuç, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanarak Burdur Cezaevi'ne gönderildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
44
22
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alp Eren A.kaya

daha bu olaylar olduğunda aynısını söyledim bu işin içinde bir pislik olduğunu şerefsizler dağın altındaki taş için yerin üstündeki doğayı yok etmek dertleri... Devamını Gör

humanistkus

Emojileri kapatın lütfen.

Alienca

olaya bak anasını teksas mı la bura ortada gizemli kirli sakallı üstelik bir de ''çirkin'' lakaplı biri var ve adam tutarak masum insanları öldürtüyor. bir d... Devamını Gör