Görüş Bildir
Haberler
Çetin Çetintaş Kimdir? Yoga Eğitmeni Çetin Çetintaş Neden Gündemde? İşte Çetin Çetintaş'ın Hayatı...

Çetin Çetintaş Kimdir? Yoga Eğitmeni Çetin Çetintaş Neden Gündemde? İşte Çetin Çetintaş'ın Hayatı...

Ankara'da 41 haftalık hamile bir kadının ‘doğum koçu’ ile evde doğum yapmaya çalışırken bebeğini kaybettiği haberi infiale neden olmuştu. İhmaller zinciri sonrası yaşanan korkunç olayın yankıları sürüyor. 'Doğum koçu' olarak belirtilen kişinin yazar ve yoga eğitmeni Çetin Çetintaş tarafından atanan 'Ceyda Saltadalmış' olduğu, Saltalmış'ın doğuma canlı bağlandığı öne sürüldü. Öte yandan Çetintaş'ın hamile kadına gebelik süreci boyunca doktora gitmemesini ve aşı olmaması gerektiğini söylediği iddia edildi. Bu iddialar karşısında oklar Çetin Çetintaş'a çevrildi. Hem konuya ilişkin detaylar hem de Çetin Çetintaş'ın hayatı araştırılıyor. Peki Çetin Çetintaş kimdir? İşte yanıtı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne Ö.G., ameliyata alınırken, doğum sırasında bebeğin uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Çetintaş'ın anneyi tembihlemesi sonucunda gebelik süreci boyunca doktora gitmedi. Uyarı sonrasında koronavirüs aşısı bile yaptırmadı. Peki olaylar ışığında merak edilen isim Çetin Çetintaş kimdir?

Çetin Çetintaş Kimdir?

Çetin Çetintaş Kimdir?

İki üniversite okuyan Çetin Çetintaş, ilk olarak İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümünü bitirdi. Biyolojiye olan aşkı, yaradılış üzerine bilimsel bilgiler edinme ve varoluşu bilim yoluyla izleme arzusuyla başladı.

Ardından Uzakdoğu’da çeşit ülkelerde ve manastırlarda kalarak yoga ve meditasyon üzerine uzun yıllar çalışmalar gerçekleştirdi. Ve bunun sonucunda bir yogi olarak brahmaçarya yaşama geçti.

YogaKioo Okulları, YogaKioo Yayınları, YogaKioo Dergi ve Kioo Retreat Center’ın kurucusu olan Çetin Çetintaş, bu oluşumlarla Türkiye’de yoganın sağlam temellerle var olmasına ve kadim bilgilerin herkes için ulaşılır olmasına olanak sağladı.

Uzakdoğu’da Sanskrit dilini öğrenerek eski yoga yazıtları üzerine çalıştı. Yoga ile ilgili birçok eski yazıtı Türkçe’ye çevirdi.

Çetin Çetintaş'ın Kitapları

Çetin Çetintaş'ın Kitapları
  • 2016 yılında ”Hanuman’ı Bulmak” adlı ilk kitabını yayınladı.

  • Bu kitabı 2018 yılında Sanskrit dilinden çevirdiği, büyük bir ilgi görerek çok satanlara giren “Yoga Sutralar I – Bir Yoginin El Kitabı” adlı kitabı takip etti. 

  • 2019 Ağustos ayında ise bir ayda 9. baskıya ulaşan ve çok satanlara giren elementler üzerine yazdığı “Hayat Sana Ne Anlatıyor”u yayınladı. Hayat Sana Ne Anlatıyor 2021 yılında dahi tekrar ve tekrar çok satanlar listesinde yerini aldı.

  • 2020 yılı Nisan ayında merakla beklenen kitabı “Yoga Sutralar – II Bir Yoginin Özgürlük Rehberi” yayınlandı.

  • 2020 yılı Temmuz ayında 5. kitabı olan “Kanada – Gerçek özgürlük kaderin bilgisinin vücuda bürünmesinden gelir” adlı kitabı yayınlandı.

  • 2020 Ekim ayında 6. kitabı Sarı Çiçeği Koklayan Kedi’yi yayınladı. Kitabın 1. baskısı ön satışa çıktığı gün tükendi. Kitabın yayınlanmasıyla birlikte yeni çıkan kitaplar arasında en çok satan kitap oldu ve ilk ayda 6. baskısına ulaştı.

  • Çetin Çetintaş 2021 yılının Şubat ayında 7. kitabı olan “Temel Yoga Eğitmenlik Eğitimi” kitabını yayınladı. Bu kitap hem yoga eğitmenleri hem de yogayı daha teknik öğrenmek isteyenler için 146 asananın açıklamalarını ve de Pranayama, Mudralar, Bandhalar gibi birçok temel konuyu içeriyor.

  • Yine 2021 yılı Mart ayında gelirini hayvan barınaklarına bağışladığı 8. kitabı “Hayvanlardan Destek Almanın Gizemli Sanatı” kitabı yayınlanmasının sadece 2. gününde 15. baskısına ulaşarak listelerin zirvesine oturdu. Kitap ilk haftası bitmeden 25. baskıya ulaşarak bir rekora imza attı.

  • 2021 Aralık ayında öğrencisi İnci Ünlü ile “Çakralar: Enerji Bedeni Anatomisi” kitabını yayınladı.  

Çetin Çetintaş 27 Nisan 2021 yılında Mantra Albümü‘nün ilk parçası olan Gayatri Mantra’yı yayınladı. Çok uzun yıllar çello çalmamın yanı sıra, kayıt ve prova amaçlı bir müzik stüdyosunun da sahibi olan Çetin Çetintaş, müzik serüvenine ilk Uzakdoğu yolculuğundan, 2020 yılına kadar uzunca bir ara vermişti. Yogada sıklıkta pratik edilen binlerce yıllık mantraları yeniden yorumlamak bir albümde toplamak için stüdyo günlerine geri döndü. 13 parça içeren albüm “MargaM”ın ikinci parçası Moola Mantra klibiyle beraber 27 Mayıs’ta, albümün tamamıysa 20 Eylül 2021’de yayınlandı. Albümün çıkışıyla beraber Vana Mantra ve Mangalam Mantra klipleri de yayına girdi.

Çetin Çetintaş'ın Yoga Serüveni

Çetin Çetintaş'ın Yoga Serüveni

Türkiye’nin ve KKTC en büyük yoga okulu olan YogaKioo Institute’yü İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, KKTC ve Online Şube olmak üzere toplam 9 şube ile hayata geçirdi. Bu enstitülerde yoga eğitimlerinin yanı sıra, yoga üzerine çeşitli çalışmalar yapılıyor ve büyük bir özenle Türkçe yoga kaynakları oluşturuluyor. Bu kaynaklar 2021 Mart ayında hizmet vermeye başlayan YogaKioo Yayınları aracılığıyla okuyucusuyla buluşuyor. Bir diğer yandan da, Kırklareli’nde 63 dönüm üzerine kurulmakta olan ve Türkiye’de yoganın kalbi haline gelecek Kioo Retreat Center için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

YogaKioo Enstitü bünyesinde 2019 yılında Serra Sağra ile birlikte kurdukları, Türkiye’nin ve KKTC’nin tek basılı yoga dergisi olan YogaKioo Dergi’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapan Çetin Çetintaş, Youtube kanalında her hafta düzenli olarak paylaştığı Türkçe yoga içerikleri ile de yoga pratiğini Türkiye’nin ve dünyanın her bir noktasında ulaşılabilir kılıyor. 

2019 yılında başladığı 2 sezonu bulunan Satsang ve Unicornun Gozuyle Podcast’leri ile de Spotify ve iTunes üzerinde hayata başka bir açıdan bakmak isteyen ve farkındalık arayan tüm dinleyiciler ile buluşuyor. Unicorn’un Gözüyle podcasti 2020 yılında 500 binin üzerinde dinlenmeye ulaşarak alanında Türkiye’nin en çok dinlenen Podcasti olma ünvanını taşıyor.

Çetin Çetintaş bir köprü görevi görerek kadim yoga bilimini anlaşılır bir dille günümüze taşıyor. Sunduğu yoga pratikleri ve bilgiler herhangi bir inanç sistemine ait değildir. Binlerce yıldır kendini kanıtlamış dönüşüm yöntemleridir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
12
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seher İstanbullu

Nasıl her okuduğuna sorgulamadan inanan bir millet olmuşuz aklım almıyor ..Sanal doğum ,Çetin Çetintaş, Ceyda Saltadal (Saltadalmış değil, nasıl yalan bi hab... Devamını Gör

Seher İstanbullu

Çetin Çetintaş daha ünlenmeden tanıdığım derslerine severek katıldığım, tüm kitaplarını okuduğum, youtube daki satsanglarını, tüm podcastlerini dinlediğim, y... Devamını Gör

Aydın Hacıoğlu

Siz iyimisiniz ya? Trajik bir durum var, bebeğini kaybetmiş bir aile var. Siz sayfa sayfa methiye dizmişsiniz. Hayırdır ne oluyor? Özdüğünüz kişi sponsorunuz... Devamını Gör