Görüş Bildir
Haberler
CENTCOM, Bağdadi'ye Yönelik Operasyonun Görüntülerini Yayınladı

CENTCOM, Bağdadi'ye Yönelik Operasyonun Görüntülerini Yayınladı

Batuhan
31.10.2019 - 10:58

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonun görüntülerini yayınladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jonathan Hoffman ile yaptığı ortak basın toplantısına operasyona ilişkin soruları yanıtladı.

"Bağdadi dahil 2'si erkek olmak üzere 6 kişi öldü" 🎥

Sputnik'in aktardığı bilgiye göre McKenzie, operasyon sırasında Bağdadi'nin üzerindeki intihar yeleğini patlaması sonucu ölen çocuk sayısının 2 olduğu bilgisini vererek, ölen IŞİD'li sayısının 4'ü kadın ve Bağdadi dahil 2'si erkek olmak üzere 6 olduğunu söyledi.

"Özel operasyon kuvvetleri tarafından helikopter saldırısı düzenlendi"

İçeriğin Devamı Aşağıda

CENTCOM Komutanı, açıklamasında '(Bağdadi'nin) Gizlendiği yerde kısa süreli ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde ettiğimiz netleştiğinde, onu yakalamak veya öldürmek için tasarlanmış bir infaz planı geliştirdik ve görev için özel bir operasyon ekibi hazırlamaya başladık. Misyonun ana taslağı Suriye'de önceden düzenlemiş olan özel operasyon kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir helikopter saldırısıydı' ifadelerini kullandı.

'Bağdadi'nin DNA kimliğinin doğrulanması için kalıntılarını güvence altına aldık'

'Bağdadi'nin DNA kimliğinin doğrulanması için kalıntılarını güvence altına aldık'

McKenzie şöyle devam etti:

'Planın bundan çok daha karmaşık olduğunu garanti edebilirim ve IŞİD ve diğerleri tarafından operasyon öncesinde fark edilmekten kaçınmak ve operasyon sırasında sivil kayıpları önlemek için tasarlandı.'

CENTCOM Komutanı ayrıca 'Bağdadi'nin intiharından sonra, saldırı gücümüz tüneldeki önemli kalıntıları topladı ve Bağdadi'nin DNA kimliğinin doğrulanması için kalıntılarını güvence altına aldı' diye konuştu.

'Kalıntıları denize gömüldü'

'Kalıntıları denize gömüldü'

McKenzie, açıklamasında 'Bağdadi'nin kalıntıları Silahlı Çatışma Kanunu uyarınca 24 saat içinde denize gömüldü' diyerek şu ifadeleri kullandı:

'Bu operasyon zarifçe planlanmış ve yürütülmüştür. ABD'nin küresel erişimini ve IŞİD'i yok etme konusundaki sarsılmaz taahhüdümüzü göstermektedir. Bu tam olarak kurumlar arası bir çabaydı, bu yüzden ortaklarımıza ABD hükümeti karşısında saygılarımı sunuyorum. Bu misyonu planlayan ve hayata geçiren kişiler oldukça profesyonel, şan ve şöhretten önce kendi görevlerine odaklandılar. Adanmış insanlar bu zorlu ve riskli işi yaptılar ve başardılar.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
15
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
unclebukowski

Hastır.. Bağdadi öldürülecek ve Amerika bunu Kaddafi'nin ölümü gibi dünyaya göstermeyecek öyle mi?.. Böyle bir operasyon var, ama böyle bir operasyonun yapıl... Devamını Gör

Aysun Bulut

İnandık tamam!

kirik-toprak-testi

Bu kadar kanıtlama çabası varsa o adam şimdi ada da tatil yapıyordur.