Görüş Bildir
Haberler
Cemal Kaşıkçı Davası: 18 Sanık Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası İstendi

Cemal Kaşıkçı Davası: 18 Sanık Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası İstendi

2018 yılında Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin yürütülen soruşturmada iddianame düzenlendi.

İddianamede, 18 sanığın her biri için ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye azmettirme'

'Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye azmettirme'

Euronews Türkçe'nin haberine göreİstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan imzasıyla yapılan açıklamada, 2 Ekim 2018'de evlilik belgesi almak için gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda boğularak öldürülen ve cesedi parçalanarak yok edilen Kaşıkçı hakkında hazırlanan soruşturmanın tamamlandığı belirtildi. 

İddianamede Kaşıkçı'nın öldürülmesi eylemini gerçekleştirmek üzere görevlendirme yapıp diğer şüphelilere gerekli talimatları veren şüpheliler Ahmet bin Muhammed El Asırı ve Saud Al Kahtanı hakkında ''tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye azmettirme'' suçundan ayrı ayrı hapis cezası istendiği belirtildi.

Şüpheliler hakkında ayrıca kamu davası açıldığı belirtildi

Şüpheliler hakkında ayrıca kamu davası açıldığı belirtildi

İddianamede, en başından itibaren maktulü Suudi Arabistan'a götürmek, kabul etmediği takdirde öldürmek üzere fikir birliği ve ortak suç işleme kararı ile hareket ederek Kaşıkçı'yı boğarak öldüren 18 şüpheli hakkında ise ''tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme'' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği aktarıldı.

Şüpheliler hakkında ayrıca kamu davası açıldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından yaptığı açıklamada Kaşıkçı'nın konsolosluğa girer girmez öldürüldüğünü ifade etmişti.

Cinayete ilişkin Suudi Arabistan'da görülen davada 5 kişiye idam, 3 kişiye ise toplamda 24 yıl hapis cezası verilmişti.

Kaşıkçı'yı 'Yılın İnsanı' seçen Time dergisi, gazeteci için 'İktidarı eleştirenlerin nasıl bir vahşetle karşılaştığı hakkındaki doğruları tüm dünyaya söyledi' ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın