Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu 'Anlaşma Sağlanmalı' Dedi, Suriyeli Muhalifler Türk Bayrağını Yaktı

etiket Çavuşoğlu 'Anlaşma Sağlanmalı' Dedi, Suriyeli Muhalifler Türk Bayrağını Yaktı

Emre Ordu
12.08.2022 - 11:01 Son Güncelleme: 12.08.2022 - 14:22

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz, bunu hep söylüyoruz' dedi. Açıklamanın ardından Suriyeli muhalifler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koruması altındaki Azez'de Türk bayrağına saldırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13'üncü Büyükelçiler Konferansı'nın son gününde yaptığı kapanış konuşmasında Suriye'deki mevcut durum üzerine açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun, 'Suriye'de muahliflerle rejimi anlaştırmalıyız' açıklamasının ardından Suriye'nin TSK korumasındaki Azez kentinde muhalifler, Türk bayrağını yaktı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'de sahada terörle mücadelesini sürdürdüğünü ancak Suriye'de diplomasi ve siyaset yoluyla çözüm için Astana Formatının devrede olduğunu belirtti. 

Suriye'deki savaşın başlamasının üzerinden 11 yıl geçtiğini hatırlatan Çavuşoğlu, 'Çok insan öldü, birçok insan ülkesini terk etti. Bu insanlar dönebilmeli. Türkiye'dekiler de dahil. Bunun için burada kalıcı bir barış olması lazım' ifadesini kullandı.

Suriye istihbaratıyla görüşmelerin yeniden başladığını aktaran Çavuşoğlu 'Belgrad'da ayaküstü diğer bakanlarla sohbet ederken Suriyeli bakanla da ayaküstü bir sohbetim oldu.Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz. Suriye'nin bölünmesini engellemek için Suriye'de güçlü bir yönetimin olması lazım. Topraklarının her köşesine hakim olabilecek irade ancak birlik beraberlikle olur' dedi.

Muhalifler ayaklandı 📹

Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamalar sonrasında, Suriyeli muhaliflerin, Esad yönetimi ile anlaşma gibi bir düşünceleri olmadığını göstermek amacıyla Türk askerinin ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) koruması altında olan Azez Emniyet Müdürlüğünü bastığı, TSK'ya ait zırhlıların taşlandığı görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Suriye’de görevli olan TSK personeli alarm durumuna geçti.

Görüntülerde Türk bayrağının yakıldığı görülürken, Türkiye tarafından Azez'e yapılan Osmanlı Millet Parkı'nın da tahrip edildiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'nin Suriye meselesine yaklaşımına dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: 

'Türkiye, Suriye ihtilafının başından beri bu ülkedeki krize halkın meşru beklentileri doğrultusunda çözüm bulunması için en çok çaba harcayan ülke olmuştur. Bu çerçevede, Türkiye sahada ateşkesin muhafaza edilmesinde ve Astana ve Cenevre süreçleri vasıtasıyla Anayasa Komitesi'nin kurulmasında öncü rol oynamış, muhalefete ve Müzakere Heyetine siyasi süreçte tam destek vermiştir. Halihazırda, rejimin ayak sürümesi nedeniyle bu süreç ilerlememektedir. Sayın Bakanımızın dün ifade ettiği hususlar da buna işaret etmektedir.

Milyonlarca Suriyeliye geçici koruma sağlayan Türkiye, mültecilerin gönüllü ve güvenli geri dönüşleri için uygun şartların hazırlanması ve ihtilafa BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararında ortaya konulan yol haritası uyarınca çözüm bulunması yönündeki çabalara aktif katkısını sürdürmektedir.

Türkiye, uluslararası toplumun tüm paydaşlarıyla işbirliği içinde bu ihtilafa Suriye halkının beklentileri doğrultusunda kalıcı bir çözüm bulunmasına yönelik çabalara güçlü katkı sağlamaya devam edecektir.Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
571
90
47
20
17
13
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Haseki

Bir ulus, bir vatan daha ne kadar aşağılanabilir? Bunu hak edecek ne yaptık? Buna kim sebep oldu?

Ayşe Haseki

Ve de ben dahil, en başta CHP, Atatürk ilkelerine sahip çıkmayan, seyirci olan, hepimiz

SnowMan

Nasıl iyi mi böyle " müslüman suriyeli kardeşlerimize kucak açtık " diyen beyin özürlü ak kitle. Bunlar böyle işte evinize alsanız kızınıza karınıza musallat... Devamını Gör

paranoid

Noldu lan mınakodum rantçı bademleri Esed diyodunuz ne oldu petrolünüz mü hurdalarınız mı azaldı Suriye'de mınakodum pijleri ne oldu lan?!!! ÖSO (Özgür Sıçan... Devamını Gör

DamnD

Mükemmelsin Kamill