Görüş Bildir
Haberler
Çalınan Bir Yaşam, Kaçış Planı ve Cinayet: Yıllarca 'Hastasın' Diyen Annesini Öldürdü

etiket Çalınan Bir Yaşam, Kaçış Planı ve Cinayet: Yıllarca 'Hastasın' Diyen Annesini Öldürdü

Batuhan
15.01.2019 - 13:16 Son Güncelleme: 16.01.2019 - 08:57

Hastalıklarla boğuşan kızı için her şeyi yapan fedakâr bir anne düşünün. Kızı için verdiği mücadele gazetelere haber olmuş, herkesin takdirini kazanmış, öyle ki yaşadığı acı ve yaptığı fedakarlıkları görenler, şüphe dahi duymamış. Ancak gerçeğin görünenden çok farklı olduğu anlaşıldı. ABD’de bir kadının yıllarca kızını 'sen hastasın’ diyerek kandırdığı ve bundan maddi çıkar sağladığı ortaya çıktı. Hasta olmadığına kimseyi inandıramayan kızı, 23 yaşına gelince annesini öldürttü ve hapse girdi. Cinayetten yargılanan genç kadının sağlık sorunu olmadığını ispatlamak için bir dizi testten geçmesi gerekti... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Posta'da yer alan habere göre, ABD’nin Missouri eyaletinde yaşayan Clauddine ‘Dee Dee’ Blanchard’ın 1993’te doğan kızı Gypsy Rose’a henüz 3 aylıkken uyku apnesi teşhisi koyulmuştu. Gypsy Rose’a konulan en hafif hastalık teşhisi bu oldu. Annesi, yakınlarına Gypsy Rose’un bedensel ve zihinsel olarak engelli olduğunu söyledi.

'Fedakâr' anneye bağışlar yapılıyordu

'Fedakâr' anneye bağışlar yapılıyordu

Kızını tekerlekli sandalye ile yaşamaya alıştırdı. Kızına konulan hastalık teşhisleri artmaya başladı. Epilepsi tedavisi gören Gypsy Rose, çeşitli nedenlerle bir dizi ameliyat geçirdi. Bu süreçte tüm hayatını kızına adayan fedakâr anne, çevresindekilerin takdirini topluyordu. Hatta mücadelesi yerel gazetelere haber oluyordu. Derneklerden bağış yağıyordu.

Kullandığı ilaçlar yüzünden küçük kızın dişleri döküldü.

Kullandığı ilaçlar yüzünden küçük kızın dişleri döküldü.

Evden kaçmak isteyen kızını yatağa zincirledi

Evden kaçmak isteyen kızını yatağa zincirledi

Bazı doktorlar hiçbir sorunu olmadığını söylese de annesi onu hasta olduğuna inandırıyordu. Gypsy Rose büyüdükçe onu zapt etmek zorlaşmaya başladı. Evden kaçmak istedi. Bir daha kaçmayı denemesin diye annesi onu 2 hafta yatağa zincirleyerek cezalandırdı. Tek heyecanı gittiği Disney parkları ve izlediği çizgi filmler olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2015 yılında internetten tanıştığı adamla kaçış planı yaptı

2015 yılında internetten tanıştığı adamla kaçış planı yaptı

Doktorlara zorla tutulduğunu söylese bile annesi zihinsel engelli olduğunu iddia ederek onu geçiştiriyordu. Ancak Gypsy Rose biraz daha büyüyüp interneti keşfedince tüm dünyası değişti. 2015 yılında internette sabıkası kabarık Nicholas Godejohn ile tanıştı. Ona inanan tek insan Nicholas oldu. Birlikte annesinden kurtulma planı yaptılar. Önce annesinin Gypsy Rose’u götürdüğü çocuk sinemasında tanışmak için sözleştiler. Gypsy Rose, annesi uyurken Nicholas’ı eve aldı.

Rose hiçbir hastalığının olmadığını kanıtlamak için bir dizi teste girdi

Rose hiçbir hastalığının olmadığını kanıtlamak için bir dizi teste girdi

Nicholas, anneyi 17 kez bıçaklayarak öldürdü. İkili kaçtı. Anneyi kan gölü içinde bulan komşuları, zihinsel engelli kızın kaçırıldığını düşündü. İkili yakalandı. Gypsy Rose’un, polisi hiçbir sağlık sorunu olmadığına ikna etmesi için de bir dizi testten geçmesi gerekti. Gypsy bu süreci hapiste geçirdi. Yargılanmanın başlaması bir yıldan uzun sürdü.

Gypsy'nin çıktığı ilk duruşmada onu kimse tanıyamadı

Gypsy'nin çıktığı ilk duruşmada onu kimse tanıyamadı

Gypsy 24 yaşında ilk duruşmasına çıktığında onu kimse tanıyamadı. Sağlığına kavuşmuştu. “Hapiste yüzüme hayat geldi, hiç olmadığım kadar özgürleştim” diyen Gypsy Rose 10 yıl hapis cezası aldı.

"Keşke annemin gerçekten hasta bir kızı olsaydı"

"Keşke annemin gerçekten hasta bir kızı olsaydı"

Nicholas’ın kesinleşmiş cezası şubat ayında belli olacak. Gypsy Rose, çıktığı duruşmada pişman olmadığını söyleyip “Keşke annemin gerçekten hasta bir kızı olsaydı. Onun için eşsiz bir anne olurdu” dedi.

Yaşanan bu kan dondurucu olaylar HBO tarafından da belgesel olarak yayınlandı 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1185
269
136
45
15
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?