Görüş Bildir
Haberler
Büyük Ekranlı iPhone Geliyor

Büyük Ekranlı iPhone Geliyor

Batuhan
30.03.2014 - 09:58

Büyük Ekranlı iPhone Geliyor

Japon bir firmanın geliştirdiği yeni nesil ekranın iPhone 6'da kullanılacağı iddia ediliyor. 5.5 inçlik ekran yüksek çözünürlük desteği sunuyor.

Apple ile ilgili yeni dedikodular internet üzerinden yayılmaya devam ediyor. Firmanın bu yıl içinde piyasaya sürmesi beklenen yeni nesil iPhone modelinde kullanılacağı iddia edilen bir ekran tanıtıldı.

Japan Display isimli firmanın geliştirdiği yeni nesil ekran 5.5 inçlik alanda 1440x2560 piksel çözünürlük sunuyor. Bu ekranın piksel yoğunluğunun ise 538 ppi olduğu açıklandı. Yeni ekran Nisan ayından itibaren üreticilere satışa sunulacak.

5.5 inçilk ekran Quad HD ya da kısaca WQHD olarak tanımlanıyor. Ekranın çözünürlüğü ise Apple tarafından retina olarak isimlendirilen çözünürlüğe yakın bir değere sahip.

Japonya merkezli Nikkei sitesinin haberine göre Japan Display, Apple'ın tedarikçilerden biri oldu. Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre duyurulan bu ekran iPhone 6'da kullanılacak. Apple'ın 4.7 inçlik 1600x900 piksel çözünürlüğünde farklı bir ekran boyutu ile ilgilendiği de iddia ediliyor. Yani Apple yeni iPhone modellerini 4.7 ve 5.5. inç boyutlarında üretebilir.

Ancak üretim aşamalarını büyük bir gizlilikle yürüten Apple cephesinden bu iddialara bir yanıt verilmedi. Apple (daha önce yaptığı gibi) birden fazla prototip cihaz üzerinde çalışıp son aşamada birini tercih edebiliyor.

Tek telefon var

Apple'ın bugüne kadar çıkardığı telefonlar içinde en yüksek ppi değeri 326 ile iPhone 5s ve 5c modellerinde bulunuyor. Piyasada satılmakta olan telefonlar içinde 538 ppi değerine sahip tek ürün Çinli Oppo'nun Find 7 modeli. Bu telefonda kullanılan ekranın çözünürlüğü de 2560x1440 piksel.

İddialar doğru çıkarsa yeni iPhone 5.5 ve 4.7 inç boyutlarında iki farklı model olarak üretilecek. Bu sayede iPhone'la ilgili en büyük eleştirilerden biri olan ekranın küçüklüğü ortadan kalkmış olacak. Apple, ürün tedarik ettiği firmalarla özel anlaşmalarla çalışmasıyla biliniyor. Eğer Japan Display'den bu ekranları satın alacak olursa başka bir markanın bu özel ekranları alması da (kısa vadede) mümkün olmayacağı söylenebilir.

Kaynak: Japan Display

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/buy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın