Görüş Bildir
Haberler
Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak? İOKBS Başvuruları Başladı Mı?

Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak? İOKBS Başvuruları Başladı Mı?

Eski adı Devlet Parasız Yatılı sınavı olan ve halk arasında bursluluk sınavı olarak bilinen İOKBS tercih kılavuzu yayınlandı. 5. 6. 7. 8 ve 9.10.11. sınıfta okuyan öğrenciler, İOKBS sınavında başarılı olmaları durumunda devlet tarafından sağlanan bursa sahip oluyor. İOKBS başvuruları 8 Şubat tarihinde başlayacak. İşte bursluluk sınavı ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

MEB bursluluk sınavı başvuru kılavuzu yayınlandı. Başvuru kılavuzuna göre İOKBS sınavına katılacak adaylar 8-26 Şubat tarihleri arasından başvurularını yapabilecek.

Bursluluk sınavı, tüm yurt genelinde 25 Nisan tarihinde yapılacak. İOKBS sonuçları ise 18 Haziran 2021 tarihinde duyurulacak.

Bursluluk Sınavı Nedir?

Bursluluk Sınavı Nedir?

5. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrencilerin girdiği bursluluk sınavı ile devlet, uzun yıllardır öğrencilere burs ve kalacak yer desteği sağlamaktadır. Öğrencilerin belirlenmesine ise İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı aracılığıyla karar verilir. Eski adı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olan bu sınavda yüksek not alan öğrencilere burs imkanı sağlanır. Tüm burslar ve kalacak yer ücreti geri ödemesizdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın