Görüş Bildir
Haberler
Burcu Demirbaş Yazio: Klinik Psikolog Bir Expat’tan Anekdotlar

etiket Burcu Demirbaş Yazio: Klinik Psikolog Bir Expat’tan Anekdotlar

Onedio Arena
23.08.2021 - 14:24 Son Güncelleme: 24.08.2021 - 11:56

Evet efendim, bu yolu ben gönüllü mü seçtim? Eh, sayılır. Aşk kazandı. Çok aşık olduğum insan evlenme teklif edip ben de kabul edince hoooop 22 yıllık eğitim hayatı, ülkenin en iyi üniversitelerinden eğitimler, masterlar cebe.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyimi takip ediyorum. Hoş gelsin domestik hayat, hoş gelsin ülke ülke taşınma fazları.

Türkiye’ den 15 yıl önce çıkış. Ver elini Macaristan, hop ordan Kolombiya, haydi bakalım Malezya, üstüne İsviçre, ve son durak Birleşik Arap Emirlikleri.

Hep sorarlar, “Burcu, en çok nereyi sevdin?” “Ülke olarak mı insan olarak mı?” Hemen sorarım. Çünkü ikisinin cevabı farklı. Ülke ise İsviçre. İnsan ise Kolombiya. Canım Kolombiyalılarım. Yaa… Siz daha Narcos seyredip aman Tanrım burası nasıl bir yer derken, ben orada yaklaşık 6 yıl önce yaşamış, bodyguardlar eşliğinde Medellin sokaklarında fink atmış bir şahıstım. Şu an git deseler, giderim. Ama gezmeye. O zaman kızım küçüktü, okula gitmiyordu. Kendimi daha güvende hissediyordum. Ki o zaman da silahla atış dersleri falan almıştım. Niye mi dersiniz? Eğer yanımdaki korumaya bir şey olursa onun silahını alıp kendimi korumak için. Gelsin kalp krizi, gelsin panik atak. Eşimle sinemaya giderdik. Onun yanında bir koruma, benim yanımda bir koruma 4 kişi film seyrederdik.

Herkese göre değil evet. Ama bu deneyimi yaşamış olmaktan acayip memnunum.

Kaç kişi bu şansa sahip olabilir ki? Ki, bu pozisyon geldiğinde eşimin patronu ona ailen isterse Miami’de yaşayabilir. Sen Bogota - Miami arası git gel yaparsın diye de bir opsiyon sunmuştu. Yoo dedim, ayrı gayrı olmaz. İyi ki de öyle demişim. Harika insanlar, harika bir kültür tanıdım. Kolombiyalılar icin “fakir ama mutlu’ diye bir tanım vardır İspanyolca. Aynen de öyleler. Çok yer gezdim, çok insan gördüm. Bir ülkenin garsonu sana kahveni getirirken sevdiği bir şarkı çaldığı için birkaç salsa adımı atmadan masana o kahveyi koymuyorsa, o ortam ortam mıdır sorarım size. 2 korumam vardı. Bir tanesine danslardan Merengue’yi sorduğumda, ellerini kalbinin üstüne koyup, ‘madam bu aşk dansı, romantik dans’ diye tarif etmişti. Koruma! Şimdi nasıl sevilmez bu ülke.  

Bende anekdot bitmez. Über deneyimli bir expat, hem de üstüne klinik psikolog, hem de 2 çocuk annesi, hem de biraz uçuk… Neler neler var paylaşmam gereken.

Bu köşede buluşmak üzere o zaman efendim.

Sevgiyle kalın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
20
7
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın