Görüş Bildir
Haberler
Burçlara Göre Diyetler ve Şifalı Bitkiler

Burçlara Göre Diyetler ve Şifalı Bitkiler

Pegarose
27.04.2014 - 22:44 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 11:53

‘Doğduğumuz anda Güneş’in içinde olduğu burç bize hayatımız boyunca genel sağlık etkilerinin nasıl olduğunu gösterir. Oysa aslında sağlığımızı gösteren, 6. evde hangi burcun olduğu ve gezegenlerin ne şekilde yerleştiğidir.

Sağlık ve astroloji çok derin bir konu olup, şişmanlık konusunda ne kadar avantajlı veya dezavantajlı olduğumuzu bize gösterebilir. Elbette, astroloji bir uzmanlık konusu olduğu gibi, “Sağlık Astrolojisi” de ayrı bir uzmanlık konusudur. Örneğin dış ve bedensel görünüşümüzü gösteren doğum haritamızın yükselen çizgisinin altındaki 1. evde her şeyi büyütme ve genişletme özelliği olan Jüpiter gezegenin bulunması, o kişiyi yaşamı boyunca kolay kilo almaya ve şişman olmaya yönlendirecektir.

Bunun tersi olarak, aynı 1. evde genelde kısıtlayıcı ve disiplin verici özellikleri olan Satürn gezegeni bulunuyorsa, o kişi hayatı boyunca ince bir yapıda olacaktır. Öz burcu veya yükseleni ya da Ay burcunda kuvvetli Yengeç özellikleri taşıyan bir kişide hormonlar etkilenebilir ve buna bağlı olarak da kilo değişebilir.

“Diyete ne zaman başlamalıyız?” sorusunun cevabına gelince kadınların ve sıvıların temsilcisi Ay’ın enerjilerinden faydalanabiliriz. Ay’ın konumu bize bu konuda fazlası ile yardımcı olacaktır.

YENİ AY Bırakmak istediğimiz alışkanlıklarımız için en uygun zaman Yeni Ay’dır. Özellikle Koç burcundaki Yeni Ay enerjisi bu konu için idealdir. Bu dönemde ameliyatlardan uzak durmalıyız, bedenimizin toparlanması oldukça uzun sürecektir.

BÜYÜYEN AY FAZI Ay ışığının büyüme dönemi yaklaşık 14 gün sürer ve ardından Dolunay başlar. Büyüyen Ay alma ve büyüme fazıdır. Pozitif etkiler toplanır ve depolanır. Dolunay kadar olmasa da duygusal olarak kriz dönemleridir. Bu dönemde bedeni güçlendirecek tüm gıdaları yemeliyiz, bedenimiz sadece ihtiyacımız olanı kullanacaktır.

DOLUNAY Ay 28 günlük turunun yarısını tamamlar. Dolunay günlerinde sorunlar, ruhsal gerginlikler, tartışmalar, saldırılar yoğunluk kazanır. Negatif enerjiler hakimdir. Bedenimizde yağlanmamızın artacağı günlerdir.

KÜÇÜLEN AY FAZI Küçülen Ay fazında güç ve enerji boşalır. Bu fazda bedenimiz güçlüdür ve gücünü kullanmaya hazırdır. Zorlanmadan enerji harcayabilir ve diyete başlayabiliriz. Bu dönemde sıvı ve toksin atmamız oldukça kolaydır. Dolunay’ın hemen ardından diyete başladığımızda olumlu sonuçlar alırız.

KOÇ Genelde kilo alma problemleri olmaz, dönemsel olarak kilo alsalar bile kısa zamanda verirler. C vitamini dengesini korumaları gerekir: C vitamini vücuttan kolay atılan bir vitamindir. Günlük yaşamınızda genel sağlığınız için C vitamini dengesini korumalı; potasyum fosfat içeren besinler tüketmelisiniz. Kuşburnu, greyfurt, ananas, portakal, elma ve yeşil sebzeler potasyum fosfat içeren besinler tüketmeliler. Kırmızı biber, elma turp, lahana, et ürünleri ve balık gibi. Ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalılar.

Şifalı bitkisi Isırganotu

Kaynak: http://www.pegarose.com/burclara-gore...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın