Görüş Bildir
Haberler
Bugün Marketler Açık Mı? Bakkal ve Marketler Saat Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor?

Bugün Marketler Açık Mı? Bakkal ve Marketler Saat Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor?

Bu hafta sonu tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Toplam 58 saat sürecek yasak boyunca günlük ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar, bakkal ve marketlerin çalışma saatlerini merak ediyor. İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelge ile bakkal ve marketlerin çalışma saatlerini duyurdu. Vatandaşlar, yasak boyunca bakkal ve marketlerden alışveriş yapabilecek. Peki, market ve bakkallar saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakkal ve Marketler Kaçta Kapanacak?

Bakkal ve Marketler Kaçta Kapanacak?

İçişleri Bakanlığı’nın duyurduğu genelgeye göre; hafta içi bakkal ve marketler saat 10.00’da açılacak ve 18.00’de kapanacak.

Hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın bakkal ve marketlerin çalışma saatleriyle ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenecek.

Zincir marketler ise saat 10.00’da açılacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilecek.).

65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecek.

Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilebilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın