Görüş Bildir
Haberler
Bu Yaz Pikniğe Gittiğinizde Oynayabileceğiniz En Güzel 10 Oyun

Bu Yaz Pikniğe Gittiğinizde Oynayabileceğiniz En Güzel 10 Oyun

Erkan Yanık
03.05.2015 - 22:21 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 00:31

1. Uzun Eşek

1. Uzun Eşek

Bu oyun, pikniğe arkadaşlarla gidildiğinde oynanabilecek bir oyundur ve arkadaşlarla gidilen piknik, en eğlenceli piknik türüdür. 1 ya da 2 arabaya rahatça sığabilirsiniz çünkü arkadaşsınız abi. Popoların arasında boşluk kalmayacak şekilde ön koltuğa 2 kişi arkaya 5 kişi oturarak rahat (!) bir yolculukla piknik yerine varabilirsiniz. 

Sonra da oynayabileceğiniz en güzel oyun, şöyle kalın bir kayın ağacı bulup, aranızdan birini yastık yapıp, 'Uzun Eşek'tir. Tadını çıkarabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Halat Çekme

2. Halat Çekme

Mangalınızı, semaverinizi, 2 kg kanatınızı, 1 kilo da köftenizi aldınız, ailenizle haftasonunun tadını çıkarmak için Tayakadın Piknik Alanlarına gittiniz. Aa o da ne? Az ötenizde komşunuz da ailesini almış ne tesadüf ki sizden önce oraya varmış mangalını yelliyor. Yanlarına gittiniz beraber pikniğinizi yaptınız. 

Çocuklarınız oynadıkları oyunlardan sıkılmış ve sizin de onlara katılmanızı istiyorlar. Ne oynayacaksınız? Tabi ki Halat Çekme. İki komşu aile arasında hem dostluk hem rekabet ortamı yaratıp, eğlencenize eğlence katabilirsiniz. 

Aman diyeyim halatı kollarınıza bağlamayın, bir arkadaşımın kalabalık halat çekme oyununda kolu az kalsın kopuyordu. 

3. Jenga

3. Jenga

Çardağınızda oturmuş eşinizle hala gittiğiniz piknik alanında verdiğiniz giriş ücretini konuşuyorsunuz. Canınızı sıktı çünkü. Ne gerek var ki para vermeye? Sonuçta o kadar yer var, orman var, yeşillikler var diye homurdanırken, evladınızın az ilerde Jenga oynadığını gördünüz. Büyükçe bir jenga. Hadi sizde oynayın biraz, girişte verdiğiniz ücretin stresini atarsınız hem.

4. Çuval Yarışı

4. Çuval Yarışı

Bir klasiktir Çuval Yarışı. Kaç kişi olduğunuz mühim değil, 3,5,10,20... İsteyen herkes oynayabilir. Kuralları Evrensel Niteliktedir. Mühim olan şey çuvalın tedariğidir, stoğudur, firesidir...

5. Kozalak Toplama

5. Kozalak Toplama

Pikniğe kalabalık bir aile gurubuyla gittiğinizi varsayalım. Arkadaşlarınızın ya da akrabalarınızın o kadar çok çocuğu var ki; hepsi yaramazlık yapıyorlar. Top oynayıp çevredekileri rahatsız ediyorlar... 

Bir büyük olarak sizin göreviniz; çocukların hepsini toplayıp, onlara kozalak toplama oyununu önermek. En çok kozalağı toplayanı ödüllendireceğinizi söylerseniz bir de, tamamdır bu iş.

Ama dikkatli olmalısınız.. Çocuklar Kaybolabilir... 

Bunun olmasını önlemek için siz de bu oyuna dahil olabilirsiniz...

6. Uçurtma Yarışması

6. Uçurtma Yarışması

Uçurtmanın yarışması olur mu ki? Nasıl olur, sonuçta uçurtma yani, uçurursun hepsi bu. 

Bu düşünceye; Kimin Uçurtması Daha Yükseğe Çıkacak? sorusunu sorarsak, oyuna dönüşebilir sanki. Zevkli olur. Çünkü Bir Uçurtmayı Vurabilirler ama Uçurtmaları Vuramazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Paintball

7. Paintball

Olayımız sadece piknik değil. Oyunlar oynamak, eğlenmek. Erkenden geldik kahvaltımızı yaptık. E ne yapacağız? 

Ormanın sol tarafındaki bölümünde Paintball Organizasyonu varmış. Arkadaşlar hep anlatırdı, bi'gidelim ya çoluk çocuk eğleniriz hem. Çoluk çocuk hepsi 17'den büyük. Yaş sıkıntısı yok yani. 

Hadi bi gidin oynayın bence çok mu çok zevklidir Peyintbôl...

8. Çelik Çomak

8. Çelik Çomak

Çelik Çomak, unutulmaya yüz tutmuş ve en son babalarımızın oynadığı bir ata oyunu niteliğindedir. 

Oyun için iki adet aynı büyüklükte, küçük kaya taşı ve 10 Cm kadar dal parçası. Oyuncular için ise 40-50 Cm arasında ağaç dalı olması yeterli. Sırası gelen arkadaş elindeki tahtayı, iki kaya üzerine konulmuş küçük dal parçasının altına sokup, havaya fırlatır ve vurmaya çalışır. Oyunun genel anlamı bu şekilde. 

Piknik yerinizde boş alan varsa mutlaka deneyin.

9. Müzikli Taht

9. Müzikli Taht

Hepimizin bildiği bu oyunu oynamak kadar zevkli olan bir şey varsa, o da piknikte bu oyunu oynamaktır. 

Kurallar basit, müzik bittiğinde ayakta kalan ihaleyi alır. Oturamadığı cismi alır, oyundan çıkar. Kalabalık ortamda kendini göstermek isteyenler birebirdir.

10. Diğer Bilumum Oyunlar

10. Diğer Bilumum Oyunlar

Tüm bu oyunlardan sonra, gelenek haline gelmiş klasik oyunlarımızı unutmak olmaz. 

Mendil Kapmaca, Körebe, Renkli İstop, İp Atlama, Yakar Top, Voleybol, Futbol, 9 Taş ve daha niceleri... 

Güzel Bir Yaz Geçirmeniz Dileğiyle... 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
104
73
72
53
48
46