Görüş Bildir
Haberler
Bu Kuşları Asla Sinirlendirmeyin! Dünyanın En Tehlikeli ve Acımasız Kuşları

Bu Kuşları Asla Sinirlendirmeyin! Dünyanın En Tehlikeli ve Acımasız Kuşları

Masum ve zararsız gözüken kuşların tehlikeli olabileceklerini hiç düşündünüz mü? Sinirlendiğinde sahibini bile öldürebilecek kadar korkunç bir kuş olan casuarius ile birlikte doğadaki diğer vahşi kuşları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çizgili baykuş (strix varia)

1. Çizgili baykuş (strix varia)

Kuzey Amerika'da yaşayan bu baykuş türü, 1-2 kg civarındadır ve kanatlarını açtığında 1 metreyi geçen bir uzunluğa sahiptir. Normalde, kendisine daha çok küçük canlıları av olarak seçen çizgili baykuş, oldukça keskin pençelere sahiptir. Saldırıya geçtiği anda canlının kafasına pençelerini geçirir ve avını paramparça eder.

2. Kırmızı kuyruklu şahin (buteo jamaicensis)

2. Kırmızı kuyruklu şahin (buteo jamaicensis)

Kırmızı kuyruklu şahin, Kuzey Amerika'da yaşayan en büyük şahin türlerinden biridir. Daha çok ıssız alanlarda yuva kuran bu kuşlar; etrafta bir hareketlilik hissettiğinde çok hızlı bir şekilde saldırıya geçer, asla fark edemezsiniz. 3-4 kilo arasında değişen buteo jamaicensis sürü halinde saldırdığında kaçış neredeyse imkansızdır.

3. Güney cassowarry (Casuarius casuarius)

3. Güney cassowarry (Casuarius casuarius)

Tepeli deve kuşu olarak da adlandırılan cassowarry, Avustralya ve Yeni Gine'de yaşar. Oldukça saldırgan olan bu kuşların sahiplerini öldürenleri bile vardır; acıktıklarında ne yapacaklarını bilemezsiniz. Ayak parmaklarında çivi benzeri uzuvlar vardır ve oldukça yaralayıcıdır. Saatte 50 km'ye kadar hız yapabilen bu kuşlardan ne kadar uzak durursanız o kadar iyi edersiniz.

4. Avustralya saksağanı (cracticus tibicen)

4. Avustralya saksağanı (cracticus tibicen)

Avustralya ve Yeni Gine'de yaşayan bu saksağan türü karga ve kuzgun ile akrabadır. Yırtıcı bir kuş olması ve siyah-beyaz renkli olmasıyla bilinir. Özellikle yuvalama döneminde oldukça saldırganlaşan bu saksağan türü, savunmasız gördükleri yerlere çift olarak saldırılar ve keskin pençeleri ile seyahat eden insanların gözlerine saldırırlar.

5. Dilsiz kuğu (cygnus olor)

5. Dilsiz kuğu (cygnus olor)

Kuğular arasında en büyük boyutlara sahip olan bu kuşlar, Kuzey Ülkeleri'nde yaşarlar. Kendi bölgelerini korumak için diğer canlılara zarar veren bu kuşların romantik ve zarif görüntülerinin arkasında agresif tavırlar vardır. Yuvasına yaklaşan insanların kemiklerini kırma, onları yaralama ve hatta daha ileri gidilirse öldürme potansiyeli bile vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Emu (dromiceius)

6. Emu (dromiceius)

Uzun bacaklı, şişman gövdeli ve akbaba gibi gözüken bu kuşlar saatte 50 km'ye kadar hız yapabilirler. Oldukça saldırgan olan bu kuşların ayaklarında yer alan keskin tırnaklar, insanlara ağır yaralar verme ya da onları öldürme potansiyeline sahiptir. Yalnızca 2009 yılında Avustralya'da tutulan kayıtlarda 100'den fazla insana saldırı düzenlediği bilinmektedir.

7. Büyük boynuzlu baykuş (bubo virginianus)

7. Büyük boynuzlu baykuş (bubo virginianus)

Çizgili baykuş ile birlikte saldırı ihtimali en yüksek olan baykuşlardandır. Amerika'nın genelinde bulunabilen bu kuşlar, küçük kemirgenler ve kuşlarla beslenirler. Oldukça keskin pençelere sahip olan boynuzlu baykuş, avının ve rakibinin yüzüne ve başına saldırır.

8. Dalgıç kuşu (gavia immer)

8. Dalgıç kuşu (gavia immer)

Kuzey Avrasya ve Kuzey Amerika'da yaşadığı bilinen bu tür, 'büyük kuzey dalgıcı' olarak adlandırılır ve ortalama 3-5 kg civarındadır. Avlarını ve onlara zarar vermek isteyen canlıları keskin gagalarıyla öldürebilirler.

9. Sakallı akbaba (gypaetus barbatus)

9. Sakallı akbaba (gypaetus barbatus)

Kırsal alanlarda yaşayan bu akbabalar, daha çok kuzularla beslenir ve en yırtıcı akbaba türüdür. Avlarının kemiklerinin içinde bulunan ilikleri çok severler ve bu kemikleri kırmak için gagalarını kullanırlar. İnsanlar için büyük bir tehdit oluşturan bu kuşlar, daha çok yukarıdan gelen sert ve hızlı dalışlarla saldırıya geçerler.

10. Martı (larus argenatus)

10. Martı (larus argenatus)

Martılar her ne kadar bize denizi hatırlatsa ve yalnızca simitlerimizi paylaştığımız canlılar gibi gelse de özellikle Batı Avrupa kıyılarında yaşayan martı türleri oldukça tehlikeli olabilir. Bu martıların Avrupa'da insanların yaşadığı bölgelerde yuvalama yapmaya başlamasıyla insanlar için potansiyel bir risk faktörü oldu. Oldukça keskin gagaları bulunan kuşlar, ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Deve kuşu (struthio camelus)

11. Deve kuşu (struthio camelus)

Afrika'da yaşayan deve kuşları dünyanın en büyük deve kuşlarıdır. 110 kilo ağırlığa ve 2 metre uzunluğa kadar ulaşabilen bu deve kuşları saatte 70 km hıza kadar ulaşabilirler. Kendileri ve yavruları için tehlike oluşturan her canlıya acımasız davranarak bu canlının ölümüne sebep olabilirler.

12. Kar baykuşu (bubo scandiacus)

12. Kar baykuşu (bubo scandiacus)

Harry Potter serisinden oldukça aşina olduğumuz kar baykuşları kuzeyde yaşar ve kendilerini tehdit eden herhangi bir davranışla karşılaştıklarında keskin pençelerini açarak kendilerini korumaya geçerler. Avcı bir kuş olan bubo scandiacus, -50 dereceye kadarki hava sıcaklığına dayanabilirler. Bu kuşlar ortalama 3 kg civarındadır ve kanatlarını açtıklarında 1 metre civarı olabilirler.

Peki siz bu kuşlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Kaynak: 1, 2, 3

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
17
16
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?