Görüş Bildir
Haberler
Bu Davranışlarla Ne Kadar Övünseniz Az! İnsanın Kendisiyle Gurur Duymasını Sağlayacak Hayata Dair Ufak Tefek Detaylar

etiket Bu Davranışlarla Ne Kadar Övünseniz Az! İnsanın Kendisiyle Gurur Duymasını Sağlayacak Hayata Dair Ufak Tefek Detaylar

12.09.2020 - 07:45

Günlük hayatta yaptığınız veya yapmadığınız bazı davranışlarla kendinizle gurur duymanız gerekiyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her modaya uymamak

Sırf bir dönem popüler oldu diye bir şey yapmamak/giymemek de övünebilecek bir davranış. Bir şey yakışmıyorsa zorlamaya gerek yok. Yıllar sonra dönüp bakınca “ o dönem modaydı ama” diyerek bahane üretmek zorunda kalmayacak olmanız da gayet güzel bir durum.

2. Tüketim çılgınlığına katılmamak

İhtiyacınız olmadığı halde sırf son model diye bir telefon almadıysanız veya bütçeniz uygun olmadığı halde uzun uzun taksitlere girip yine “en son model” bir şey almadıysanız da kendinizle övünmek hakkınızdır

3. Dedikodu yapmamak

Bu zaten kötü bir şey, evet. Ama itiraf edelim neredeyse herkes yapıyor bunu. Siz bu illete bulaşmadıysanız kesinlikle kendinizle gurur duyabilirsiniz.

4. Doğru bildiğini söylemek

Hele hele çoğunluktan farklı düşündüğünüz halde bunu yapıyorsanız tadından yenmez. Çoğu insan başına bir şey gelmesin diye kendi düşündüğünü saklar, çoğunluğa uyum sağlamayı seçer. Siz doğru bildiğinizi söyleyecek cesursanız, kendinizle niye gurur duymayasınız ki?

5. Ayıya her zaman ayı demek

“Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek” günlük hayatta sıkça duyduğumuz ve çoğu kişinin uyguladığı bir yöntem. Ama siz çıkarlarınızı düşünmeyip en başta ayıya ayı diyen biriyseniz, size gerçekten helal olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fanatizm yapmamak

6. Fanatizm yapmamak

Bir takım tutmak güzeldir, heyecanlıdır, insanı mutlu eder. Ancak fanatiklik

yaparken karşınızdakini kırmak hoş bir şey değil. Bunu yapmadıysanız sizi gerçekten tebrik ediyoruz.

7. Kopya çekmemek

Kopya çekmek eğitim hayatının tadı tuzudur, yer yer eğlencelidir. Ancak hiç kopya çekmediyseniz ve başarılı sonuçlar elde ettiyseniz kendinizle ne kadar gurur duysanız az.

8. Sigara içmemiş olmak

İsteyen içsin elbet, kimsenin hayatına kimse karışamaz. Ancak zararlı olduğu bu kadar ortada olan ve insanı ölüme götüren sigara illetine hiç bulaşmadıysanız da kendinizle gurur duyabilirsiniz.

9. Okulda zorbalık yapmamış olmak

Çocukken bir alt sınıflara zorbalık yapan insanlar büyüyünce evrim geçirip iyi insanlara da dönüşebiliyor. Ancak zorbalık yapılan insanların yaşadığı travmalar kalıcı olabiliyor. İnsanların travmalarında payınız yoksa bununla övünmek sonuna kadar hakkınız.

10. Bağış yapmak

Elbette bunu gurur duymak, övünmek için yapmadınız. Ayrıca herkesin durumu bağış yapmaya yetmeyebilir. Ancak birçok insanın gereksiz şeylere para harcadığı günümüzde elinizden geldiğince bağış yaptıysanız, bununla gurur duyabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lince katılmamak

11. Lince katılmamak

Fiziksel lince çoğu kişi katılmamıştır zaten. Günümüzde linç genelde sosyal medya üzerinden yapılıyor. Ancak birini eleştirmeden önce eğrisi doğrusuyla durumu tam anlamaya çalışmak takdir edilesi bir davranış. Topluluğun gazına gelip herhangi birini linç etmediyseniz bununla da övünmek hakkınız.

12. Yediği yemeği sosyal medyada paylaşmamak

Sonuçta olan var olmayan var. Ayrıca bu ilgi manyaklığının sebebi nedir? Yemeğinizi efendi efendi yiyip kimseyle paylaşmamak da günümüzde kendinizle gurur duymanızı sağlayacak bir davranış.

13. Empati yapmak

Artık günümüzde neredeyse kimsenin yapmadığı bir şey bu. Bir laf etmeden, birinin davranışını yargılamadan kendinizi önce onun yerine koyuyorsanız, siz gerçekten nadir bulunan bir insansınız demektir.

14. Özür dilemek

Özür dilemek büyük bir erdemdir. Bazıları; yenilgiyi kabul etmek, küçük düşmek,

eziklik gibi görse de kesinlikle belirli olgunluğa sahip insanların yapabileceği bir şeydir. Bu insanlar övünüp hava atacak insanlar da değildir büyük ihtimalle ama kendileriyle ne kadar gurur duysalar azdır.

15. Maske takıp sosyal mesafeye dikkat etmek:

15. Maske takıp sosyal mesafeye dikkat etmek:

Gündeme dair bir maddeyle konuyu kapatalım. Maske ve sosyal mesafe de şu dönemde herkes için şart. Ancak buna aldırmayan insan da bir o kadar çok. Eğer maskenizi takıp sosyal mesafeye dikkat ediyorsanız, bir sürü insanın canını dolaylı da olsa kurtarıyorsunuz demektir. Alkışlar sizin için geliyor…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
56
38
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Ya tamam iyi hoş da ben ne zaman onedioya gelsem bu hafta gıybet kazanı kaynıyor diye gereksiz adamları paylaşıyorsunuz. Yok birisi saçma sapan bir şey yapıy... Devamını Gör

selin er

şu yorumun alnı var mı öpücem de

Adem GÖNLÜZENGİN

1 hafta sonra kıçımızda beyaz kanatlar çıkıp meleğe dönüşüyoruz