Görüş Bildir
Haberler
Bol Bol Gülmenin ve Kahkaha Atmanın Hayatınıza Sağlayacağı 8 Katkı

Bol Bol Gülmenin ve Kahkaha Atmanın Hayatınıza Sağlayacağı 8 Katkı

Gossip Dio
15.09.2022 - 17:36

Gülmek kadar çabasız ama bir o kadar da faydalı  şey çok azdır. Büyük küçük fark etmeksizin her insanın hayatında yer alan bir eylemdir. Yüksek sesli veya hafif tebessümlü bir gülümseme aslında vücudumuza o kadar fazla pozitif dönüş sağlar ki fark etmesek bile bizi iyileştirir.  Bu faydaları görmeniz ve hayatınızdan gülmeyi, kahkahayı eksik etmemeniz için 8 faydasını sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

1. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

İnsan vücudu için bağışıklıktan daha önemli bir şey yoktur. Bağışıklığınız iyi ise hayat veriminiz de o kadar iyidir. Gülmek ve kahkaha atmak da bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kahkaha attığımızda kan dolaşımımız desteklenir ve akciğer kapasitemiz genişler.

2. Stresinizi azaltır.

Bir iş ortamında bile stresli anlarda ufak bir espri sonucunda gülmek bize kısa süreliğine bile olsa iyi gelmektedir. Gülme sonucunda salgılanan endorfin hormonu bizi rahatlatmaktadır. Hayatın stresini kahkaha atarak bir nebze de olsa azaltabilirsiniz.

3. İnsan ilişkilerini olumlu etkiler.

Gülmek bulaşıcıdır diye boşa demiyorlar. Siz gülünce etrafınızdaki insanlarda da bir tebessüm veya kahkaha oluşacaktır. Olumsuz bir olay yaşandığında bir kişinin pozitif enerjisi herkesi etkileyecektir.

4. Kalori yaktırır.

Gülmek veya kahkaha atmak kalp atış ritmimizi hızlandırdığı için bize kalori yaktırır. 15 dakika gülmeniz halinde 30 kalori yakmış oluyorsunuz. Harika değil mi?

5. Öfke kontrolünü sağlar.

Sinirden gülmek tam anlamıyla o esnada öfkemizi kontrol etmemizi sağlamaktadır. Gergin bir anda gülmek sizi gevşetecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaşlılığa bağlı kırışıklığı azaltır.

Sanılanın aksine gülmek veya kahkaha atmak sizi daha fazla kırıştırmaz. Kahkaha atmanın gençleştirici etkisi oldukça fazladır bundan dolayı güldüğünüzde kırışmaktan korkmayın. Pürüzsüz ve daha canlı bir cilt için gülün.

7. Uyku sağlığını olumlu etkiler.

Güldüğümüzde veya kahkaha attığımızda kaslarımız gevşer. Bu da uyku sağlığımıza pozitif bir yönde etki etmektedir.

8. İyileşme sürecini hızlandırır.

Hastalık fark etmeksizin gülmek sizi her yönden iyi etkileyecektir. Gülme sırasında beyine gönderilen sinyaller size ilaç gibi bir geri dönüş sağlamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın