Görüş Bildir
Haberler
Bodrum'daki Yangında 50 Hektarlık Alan Kül Oldu

Bodrum'daki Yangında 50 Hektarlık Alan Kül Oldu

Deniz Gök
10.07.2016 - 16:23 Son Güncelleme: 10.07.2016 - 20:29

Muğla'nın Bodrum ilçesinde piknik yapanların neden olduğu belirtilen ve yakındaki tarım arazileri ile zeytinliklere de sıçrayan yangın havadan ve karadan müdahaleler sonucu 7 saat sonra kontrol altına alındı. En az 50 hektarlık alan kül oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum'un Dereköy Mahallesindeki ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına, iki yangın söndürme uçağı, bir yangın söndürme helikopteri ile Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve itfaiye ekipleriyle müdahale edildi.

Sarp arazi nedeniyle, yangına müdahale çalışmaları karadan güçlükle yürütüldü.

15 ev boşaltıldı

15 ev boşaltıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre alevlerin rüzgar nedeniyle sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandı, tedbir amacıyla alevlerin ilerlediği Gürece ve İslamhaneleri mahallerindeki 15 ev boşaltıldı. 

Alevler bazı evlerin bahçelerine kadar girince büyük panik yaşandı. Alevler, ilk belirlemelere göre 2 bin zeytin ağacını küle çevirirken, üç ahır ve depo da zarar gördü. Yanan zeytin ağaçlarını söndürmek isterken 5 kişi hafif yaralandı. Dumandan etkilenen 6 kişi de Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

'Cenneti küle çevirdiler'

'Cenneti küle çevirdiler'
'Cenneti küle çevirdiler'

Evi alevlerden son anda kurtarılan, 'Ümit Teyze' olarak tanınan ABD'li tarihçi 68 yaşındaki Holp Holtzman, 'Kavakderesi'nde yaklaşık 33 yıldır yaşıyorum. Burası, asıl vatanım oldu. Kuşları, ağaçları, dereleriyle bir cennet olan bu yeri, küle çevirdiler. Evimin kurtulduğuna sevinemiyorum' dedi.

'Yangına piknikçiler neden oldu'

Yangının piknikçilerden çıktığını belirten 34 yaşındaki Ahmet Duvar ise 'Burası piknik alanı. Ateş yakıp mangal yapanlar, küllerini tam söndürmeden ayrılmışlar. Rüzgar fazla olunca da yangın çıkmış. Bu kadar büyük bir sorumsuzluk olamaz' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saatler sonra kontrol altına alındı

Saatler sonra kontrol altına alındı

Yaklaşık 7 saat süren yangın, kontrol altına alındı. Yangında 35 hektar makilik, 20 hektar zeytinlik ve tarım arazisinin yanarak kül olduğu bildirildi.

Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan Bodrum -Turgutreis karayolu da trafiğe açıldı.

Bölgede devam eden soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceği öğrenilirken; Dereköy, İslamhaneleri, Gürece, Ortakent ile Yahşi mahallelerinde ise ekiplerin nöbet tutacağı belirtildi.

DHA, Twitter, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
75
24
12
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enise

Ilk antalya simdi bodrum. Bu yanan yerler yeniden ormana cevrilicek mi? Hayir. Bir iki sene sonra oralarda oteller ve yerlesim yerleri olucak. Cok yazik.

Derin Dogu

Dün de ağaçlar yandı Karaincir'in yanında yangın çıktı 😞

Mortal Dance

2000 zeytinağacı ve 40 hektar alan mı?! İnsan ölse daha az üzülebilirdim sanırım. Ağaçlar benim için çok önemli hem nefes almamızı sağlıyor hem onlar da bire... Devamını Gör

Therewasauser

Orman kalmayacak lan ülkede -_-