Görüş Bildir
Haberler
Bodrum'da Pis Kokudan Denize Girilemiyor

Bodrum'da Pis Kokudan Denize Girilemiyor

Onedio Medya
25.08.2014 - 17:38 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 18:17

Bodrum'da Pis Kokudan Denize Girilemiyor

Mavi ile yeşilin kucaklaştığı harikulade coğrafyada yer alan ünlü bir otel, sıvı atıklarını denize boşaltıyor. Pis koku ve deniz kirliliğinden şikayetçi olan halk, yetkililerin önlem almasını istiyor.

Son günlerde pahalılığı ile ilgili haberlerle gündeme gelen Bodrum, şimdi de deniz kirliliği ile konuşuluyor. Türkbükü’nde son günlerde artan pis koku ve deniz kirliliği hem yöre halkının hem de turistlerin dikkatini çekmiş durumda. Bodrum yarımadasının kuzeyindeki Türkbükü’nde bulunan Hilton Bodrum, sıvı atıklarını denize boşaltıyor.

Ünlü otele suçlama

Hilton Otel’in kıyısında, dereye benzeyen ve serbestçe denize dökülen sıvı akıntı görülüyor. Oysa burada dere yok… Geçtiğimiz günlerde denizde aşırı kirlilik ve bulanıklık gören vatandaşlar, bu kirliliğe otelin denize boşalttığı sıvıların neden olduğunu söylediler.

Hilton Bodrum’un Genel Müdürü Gökhan Kaptan ise iddiaları kabul etmedi.

Kaptan, “Bir ara bölgemizde deniz yağlandı. Tetkik ettirdik. Bunun yoğun tekne trafiği nedeni ile oluştuğunu tespit ettik. Ayrıca zaman zaman bulanık bir tabaka gördük. Bunu da araştırdığımızda bulanık tabakanın Torba tarafından bizim bulunduğumuz kısma rüzgarın etkisi ile geldiğini saptadık” dedi.

Otel iddiaları kabul etmiyor

Kaptan otelden denize boşalan sıvı için ise şu açıklamayı yaptı: “Sizin görmüş olduğunuz, kayalıkların içinden denize akan suyun sebebi ise şudur: Biz deniz suyunu alıyoruz, tatlı suya çevirerek kullanıyoruz. Deniz ozmosu ile elde ettiğimiz suyu enerji elde etme, plaj banyosu, plaj tuvaleti, bahçe sulama, iç kısım yollar ve iskeleleri temizleme amacı ile kullanıyoruz. Sonra da kayaların arasından denize boşaltıyoruz. Temizlikte deterjan vb. malzeme kullanmıyoruz, sadece tatlı su ile temizlik yapıyoruz…”

Otelin genel müdürünün bu açıklamalarının aksine, bölgede ciddi bir pis koku ve deniz kirlenmesi mevcut. Yöre halkı bu durumun uzun bir süredir var olduğunu ve denizin otelin atıkları yüzünden kirlendiğini belirtiyor.

Sözcü

Kaynak: http://www.patronlardunyasi.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0