Görüş Bildir
Haberler
Blogunuz İçin Olmazsa Olmaz 10 Temel Eklenti

Blogunuz İçin Olmazsa Olmaz 10 Temel Eklenti

Aytug Topcu
21.11.2014 - 09:23 Son Güncelleme: 21.11.2014 - 10:43

Blog yazmak günümüzün eğlenceleri alternatif etkinliklerinden birisi. Yazdığınız yazılar ile kişilere ulaşabilir hatta kim bilir belki bir fenomen bile olabilirsiniz.

Bu yolda atılan ilk adımlardan biri ise bir site kurmaktır. Zahmetli ve masraflı süreçler ile ise uğraşmak istemez insan. İşte bu noktada genel olarak WordPress karşımıza çıkar. Güzel bir tema bularak dakikalar içinde blogumuzun genel görüntüsü elde ederiz ve başlarız yazmaya.

Ancak bu yolda başarılı olmak ve okunan bir blog yazarı olmak istiyorsanız size tavsiye edeceğim, wordpress tabanlı bloğunuzda mutlaka olması gereken eklentileri sizin derledim.

1- JetPack

Jetpack birçok özelliği bünyesinde barındıran ve hayat kurtaran eklentilerin başında gelir. Bloğunuzda yaptığınız paylaşımların, sitenizde yayınlandıktan sonra sosyal medya hesaplarında otomatik olarak yayınlanması, site trafiğinizi kontrol etme ve performans arttırma gibi özellikleri ile bir isveç çakısını andırır ve başucu eklentiniz olmasında fayda var.

2- W3 Total Cache

W3 Total Cache, WordPress için en popüler önbellek eklentilerinden biridir. Bu eklenti sitenizin içeriğinde değişiklik yapmanıza gerek kalmadan, son kullanıcı için hızlı bir deneyim sunar. Yani sitenizin performansını arttırır.

3- All In One Seo Pack

En çok kullanılan ve bilinen wordpress seo eklentisidir. Bu eklenti sayesinde arama motoru optimizasyonunu küçük ve basit adımlar ile yapabilirsiniz.

4- Google Analytics +

Yaptığınız işin sonuçlarını görmek sizi her zaman daha ileriye taşır.

Google Analytics +, paylaşımlarınıza gelen tepkileri izlemenizi ve Google Analytics istatistikleri görüntülemenizi sağlar.

5- Google XML Sitemaps

Sitemap genelde çok göz ardı edilen bir özelliktir. Ancak bu çok büyük bir hata olacaktır. Bu eklenti sizin yerinize sitenizin XML site haritasını oluşturur ve arama motorlarnın içeriğinize kolayca ulaşmasını sağlar. Bu sayede içeriğiniz arama motoru sonuçlarında görünür olur.

6- iThemes Security

WordPress’te başınıza gelecek sorunların başında saldırılar gelir. iThemes Security, web sitenizi korumak için 30’dan fazla yol sağlar. Ayrıca veritabanınızı yedeklemenize de yardımcı olur.

7- Akismet

Spam yorumlar, backlink çabaları sizi baya uğraştıracak. Spam belası için kullanabileceğiniz temel eklentilerden biri ise Akismet. Yani bir spam filtresidir. Zaman içinde sizi büyük bir yükten kurtaracaktır. Muhtemelen sisteminizde kurulu gelecektir. Oluşturacağınız bir hesap ile Akismet kullanmaya başlayabilirsiniz.

8- Contact Form 7

Bu eklenti ile çoklu iletişim formlarını kolayca -sürükle bırak- oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Unutmayın iletişim önemlidir. Ulaşılabilir olmayı deneyin.

9- Shareaholic

Oluşturduğunuz içeriklerin okuyucularınız tarafından sosyal medya hesaplarında rahatça paylaşmalarını sağlayacak güzeş bir eklenti. Basit arayüzü ile sizi sıkmaz.

10- BuddyPress

BuddyPress bir sosyal medya platformu. Kullanımı Türkiye’de çok yaygın olmasa da, bloğunuz içinde küçük bir sosyal ağ kurabilirsiniz. Etkileşiminizi yoğun tutmak istiyorsanız kurmanızı tavsiye ederim, ancak diğer eklentiler gibi basit değildir, hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. O yüzden kurmadan önce biraz araştırma yapmanızı öneririm.

Daha niec WordPress eklentisinden bahsedebiliriz. Ancak bu eklenti listesi, başlarken bloğunuzda olmazsa olmaz eklentilerden, tüm kategorilerdeki bloglar düşünülerek oluşturuldu. Bir başka yazımızda daha niş ve daha özel eklentilerden bahsedeceğim.

Kaynak: http://talender.com/blogunuz-icin-olm...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
4
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın