Görüş Bildir
Haberler
Blackberry'nin Son Kozu Android'li Priv Amerika'da Satışta

Blackberry'nin Son Kozu Android'li Priv Amerika'da Satışta

Batuhan
06.11.2015 - 12:23

BlackBerry, ilk Android mobil işletim sistemine sahip akıllı telefonu Priv’i Amerika’da satışa çıkarttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanada merkezli BlackBerry, Apple’ın iPhone satışlarını çok önemli bir oranda artırmasıyla beraber özellikle son 3-4 yıllık süreçte çok kan kaybetti. Bu zamana kadar sürdürdüğü BB OS mobil işletim sistemi inadını kırıp, Android’li bir akıllı telefon üzerine yönelen şirket; Priv modeline çok önem veriyor. Eğer Priv modelinde beklenen satış rakamları elde edilemezse, BlackBerry’nin bu pazardan çıkabileceği gündeme gelirken; şirket yetkilileri Priv ile Android sayesinde istenilen satış başarısının yakalanacağını düşünüyor.

BlackBerry için adeta köprüden önce son çıkış durumunda olan Priv modeli, bugün itibariyle Amerika’da satışa çıkartılmış durumda. 699 dolar fiyat etiketiyle sunulan akıllı telefonun önümüzdeki günlerde farklı bölgelerde de pazara sunulacağı tahmin ediliyor.

Şimdiye kadar ürettiği BlackBerry OS modelleriyle birlikte “iş telefonu” olarak hafızalarda yer edinen şirket, kullanıcılar için kişisel verilerin çok büyük önem taşıdığını işaret ederek güvenlik vurgusunu sık sık yapıyor. Hatta, dün yayımladığımız bir haberimizde BlackBerry’nin Priv için her ay düzenli olarak güvenlik güncelleştirmesi sözü verdiğini belirtmiştik. Bu anlamda haberimizin başında da izah ettiğimiz şekilde şirketin Priv’i çok ciddiye aldığı ortada. Çünkü artık son kozlarını oynuyor ve bir şekilde bu pazarda tutunmak zorunda.

1440×2560 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen AMOLED kapasitif dokunmatik yapıdaki 5.4 inç’lik ekranda 540 PPI piksel yoğunluğu sunuluyor. 16 milyon renk destekli bu ekran Gorilla Glass 4 camla birlikte korunuyor. Ayrıca Curved Edge adı verilen bir yapıda olduğunu ve ekranın kenar kısımlarının belirli bir eğimle bittiğini belirtelim.

Evet; BlackBerry günümüz trendine uygun şekilde büyük ekranlı bir Android cihazı hazırladı ama yıllardır üzerinde çalıştığı fiziksel klavyeden de vazgeçemedi. Kızaklı bir yapı sayesinde ekran yukarı doğru kaydırıldığında telefonun fiziksel klavyesiyle karşılaşılıyor.

Android 5.1 Lollipop kurulu olarak gelen Priv, önümüzdeki dönemlerde mutlaka işletim sistemi güncellemesi de alacaktır diye umuyoruz.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
2
1
0
0
0